maniek929 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Wysyłka z chin = brak smarta Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Chodzi mi o konto smart, nie opcję wysyłki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Tak, smart cię chroni tylko w przypadku kupna z aukcji oznaczonej "smart". A wysyłka z chin dyskfalifikuje ofertę ze systemu smartWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca (edytowane) No nie, jeżeli masz smarta to cokolwiek na allegro kupisz jesteś chroniony, to co opisujesz ma miejsce na allegolokalne, ale jak jest z chinami, trzeba by szukać ,w sumie dlaczego ma być inaczej skoro allegro dopuszcza takie aukcje . Sprawdziłem, wchodzę na aukcje z chin i jest allegro protekt, nawet dla tych bez smarta. Edytowane 10 Lipca przez dziedzicpruski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Oj, bardzo jesteś w błędzie Chiny = wyjebka allegro na kupującego, chyba że majfrend się postara, poliże trochę na allegro i dostanie specialny status który uprawnia go do wystawiania przez smart. Wtedy takie aukcje są specialnie oznakowane.Wiem co mówię bo walczyłem z allegro i sprzedawcą z chinWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Tak naprawdę nie wiem jak jest i jaki miałeś problem, ale wchodząc w aukcje z wysyłką z chin pisze ,ze kupujący jest chroniony w wypadku jakby to był klasyczny wał, czyli dostałbyś inny przedmiot, albo nie dostał w ogóle, może problem byłby jakby był zrypany, tak czy tak allegro racje przyzna racje kupującemu, zapłaci i nie wyegzekwuje zwrotu od sprzedawcy (widziałem taką akcje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Ja dostałem zwrot kasy, tyle że allegro wymogło go na innym sprzedawcy To śmieszne, więc opiszę: Kupowałem taką samą kawę od polskiego sprzedawcy ( zazwyczaj od niego kupuję) i coś mnie podkusiło by też zaryzykować od - jak się okazało - Chińczyka - za 3/4 ceny. Oczywiscie z Chin nie przyszła, zgłosilem do allegro, a to kazało temu polskiemu sprzedawcy pokryć koszt chińskiego zakupu, i pomimo moich wyjaśnień zarówno w allegro jak i u sprzedawcy, dostałem zwrot, i to kwoty za "polską" kawę. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 10 godzin temu, x1d napisał(a): Ja dostałem zwrot kasy, tyle że allegro wymogło go na innym sprzedawcy To śmieszne, więc opiszę: Kupowałem taką samą kawę od polskiego sprzedawcy ( zazwyczaj od niego kupuję) i coś mnie podkusiło by też zaryzykować od - jak się okazało - Chińczyka - za 3/4 ceny. Oczywiscie z Chin nie przyszła, zgłosilem do allegro, a to kazało temu polskiemu sprzedawcy pokryć koszt chińskiego zakupu, i pomimo moich wyjaśnień zarówno w allegro jak i u sprzedawcy, dostałem zwrot, i to kwoty za "polską" kawę. Ale jak? Kupiłeś u chińczyka a polskiemu sprzedawcy kazali za to zapłacić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Szatan Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Chyba kupił kolega kawę na dwóch aukcjach, jedną od Polaka, a drugą od Chińczyka, a jak złożył zażalenie na kawę od Chińczyka, to Allegro uznało, że chodzi o kawę kupioną od Polaka i jemu kazali oddać. Dobrze rozumiem? Chore, ale swoją drogą widać, że Allegro dba o kupującego - odda ci kasę choćby miało okraść Bogu ducha winnego sprzedawcę, byleby klient zadowolony był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca (edytowane) też nic z tego nie wiem ale opcja ,ze jakiś kolo płaci za chińczyka odpada, ja obserwowałem przypadek, gość wysłał płytę główna, kupujący twierdził ,ze popsuta, tu jest ten filmik,ciekawa sprawa . Edytowane 11 Lipca przez dziedzicpruski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 4 godziny temu, anteks napisał(a): Ale jak? Kupiłeś u chińczyka a polskiemu sprzedawcy kazali za to zapłacić? Dokładnie. I to mimo kilku maili do allegro i do sprzedawcy, żeby nie płacił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 55 minut temu, x1d napisał(a): Dokładnie. I to mimo kilku maili do allegro i do sprzedawcy, żeby nie płacił. Ale że jak? Kupię np automat piwowarski na allegro, chińczyk mi nie przyśle to rzucają kostką i ktoś ze sprzedających takie same na allegro ma mi zwrócić kasę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Jak to jest konto Polaka to on zapłaci. A on sobie ściągnie od chińczyka z którym ma umowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Godzinę temu, INTseed napisał(a): Jak to jest konto Polaka to on zapłaci. A on sobie ściągnie od chińczyka z którym ma umowę. Nie nie to zupełnie różni sprzedający. Błąd był po stronie allegro, ale mam wrażenie że udawali że nie wiedzą o co chodzi, a pl sprzedawca chyba nie chciał się "kopać z koniem". Ja zresztą tez nie. 1 godzinę temu, anteks napisał(a): Ale że jak? Kupię np automat piwowarski na allegro, chińczyk mi nie przyśle to rzucają kostką i ktoś ze sprzedających takie same na allegro ma mi zwrócić kasę? Kupiłem od dwóch sprzedających, więc nie tyle rzucali kostką co wzięli tego drugiego. Trudno powiedzieć co byłoby przy bardziej klarownej sytuacji, ale sądzę z treści wysyłanych powiadomień, że to jest ich pierwszy etap procedury allegro protect - upomnienie sprzedającego do wywiązania się z umowy sprzedaży, następnie upomnienie do zwrotu kasy. Gość miał już zawieszone konto, i gdyby nie napatoczyła się ta druga aukcja to powinni oddać kasę od siebie - no ale nie mogę tego niestety stwierdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 24 Lipca Udostępnij Opublikowano 24 Lipca W dniu 8.07.2024 o 14:04, Dawid Szatan napisał(a): A co do garka, to po wlaniu wody okazało się, że wchodzi do niego 48 litrów, a przy mocowaniu uchwytów zaczęło przeciekać. Także udał się zakup, udał... Już do zwrotu idzie. Też kupiłem, zalałem go wieczorem. Odrobinę pociekło przy nitach uchwytów. Zostawiłem na noc napełnionego, a rano sucho. Uszczelnił się jakoś. W najgorszym wypadku pizgnę w nit kilka razy i będzie szczelny. A garnki były ze zwrotów amazona, w pudle miałem kartkę. Dno trochę cienkie, jednak zatarłem co miałem zatrzeć. Dzięki rozmiarowi nic mi nie wykipiało Generalnie jestem zadowolony, gdybym miał kupić za tysiaka to bym zaczął szukać jakiegoś automatycznego kotła, a nie garnka Dawid Szatan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Października Udostępnij Opublikowano 7 Października https://allegro.pl/oferta/1-2-bspt-kobieta-wziernik-wskaznik-dioptrii-15989554301 Zamówiłem - zobaczymy czy dojdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 7 Października Udostępnij Opublikowano 7 Października 9 godzin temu, korzen16 napisał(a): Zamówiłem - zobaczymy czy dojdzie Dobry translator mieli 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Października Udostępnij Opublikowano 7 Października (edytowane) 15 minut temu, wizi napisał(a): Dobry translator mieli 🙂 Ja domyśliłem się co ma w ofercie 😜 Bardziej zastanawia mnie skąd ta cena. Pozostałe wzierniki ma już w "normalnej" cenie. Edytowane 7 Października przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 7 Października Udostępnij Opublikowano 7 Października 1 godzinę temu, korzen16 napisał(a): Bardziej zastanawia mnie skąd ta cena. Jesienna promocja 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Października Udostępnij Opublikowano 25 Października (edytowane) W dniu 7.10.2024 o 07:48, korzen16 napisał(a): https://allegro.pl/oferta/1-2-bspt-kobieta-wziernik-wskaznik-dioptrii-15989554301 Zamówiłem - zobaczymy czy dojdzie Nie doszło, przesyłka podobno zaginęła. Co dziwne w śledzeniu było że wysłana, oclona, wydana do doręczenie, doręczona ( o 19,15) Po zapytaniu co to za kurier doręczył mi przesyłkę o tak późnej porze, małe chińskie rączki napisały że przesyłka zaginęła i zwrócili kasę ps kupiłem następny za 31zł i czekam 😛 Edytowane 25 Października przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 26 Października Udostępnij Opublikowano 26 Października U mnie to przeważnie zatrzymywała się na cle. Po otworzeniu dyskusji zawsze magicznie się znajdowała. Wyleczyłem się z kupowania od Chińczyków na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu W dniu 7.10.2024 o 07:48, korzen16 napisał(a): Zamówiłem - zobaczymy czy dojdzie Po miesiącu zwrot kasy wizi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi