BeerGrill Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jak zwykle muszę znaleźć jakieś robactwo w składnikach, tym razem żuczek. Wie ktoś może co to takiego? Podpowiem że w chmielu z Nowej Zelandii, jak to coś zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Będzie więcej białka to piana lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ty się kurna nie chwal, bo zaraz zlecą się te wszystkie główne lekarze weterynarii, sanepidy, zoologia. Toż to nielegalne, sprowadzać obce gatunki fałny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Będzie Żuczkowe Jeśli sprzedają wódkę z szarańczą, to czemu nie mieć piwa z żuczkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 nowy gatunek piwa. żukipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Sok z Żuka http://www.filmweb.pl/film/Sok+z+żuka-1988-9641 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Piękny! Żyje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Wygląda na Green Stink Bug: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pentatomidae_-_Nezara_viridula_f._smaragdula.JPG http://en.wikipedia.org/wiki/Nezara_viridula#Varietas Musisz teraz zmienić nazwę piwa na "Stink Bug Ale" Edytowane 18 Grudnia 2013 przez scooby_brew BeerGrill i elroy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 to polak jest(no chyba że w NZ też żyją ) zwany odorkiem zielonym i nie chwal się bo sklep będzie chciał dopłatę za robaka BeerGrill 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 No faktycznie, dzięki Niesiołowscy jest też polska wersja: http://pl.wikipedia.org/wiki/Odorek_zieleniak najlepsze jest to: "Wyróżnia się odrażającym zapachem." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 "Wyróżnia się odrażającym zapachem." No, nazwa zobowiązuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Piękny! Żyje? Oczywiście, przeżył suszenie, prasowanie, próżnie i teraz gotowanie..żuk-kozak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 A co z piwem? Nie przeszło odorkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 A to taki smród pluskwiaka jest na jagodach i malinach często można spotkać Ale po kontakcie z ciepłą wodą traci on swoje smrodliwe właściwości więc bez obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zazdraszczam, ja znajduje tylko kawałki tynku lub słodowane ziarenko kukurydzy w słodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Było kupić chmiel w granulacie elegancko sprasowany to i robaka nie ujrzysz Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Robak będzie sprasowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ładny zgadzam się, fajny . Dodam, że kiedyś nalewając piwo do szklanki z butelki wypłynął skorek. Zakonserwowany, cały, smaku piwa nie zmienił. Na forum jakiś czas temu koleś opisywał wizytę myszek w składziku słodu, to jest jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar71 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 kiedyś nalewając piwo do szklanki z butelki wypłynął skorek. Zakonserwowany, cały, smaku piwa nie zmienił. Na forum jakiś czas temu koleś opisywał wizytę myszek w składziku słodu, to jest jazda A skąd to piwo? Ja dawno temu piłem sobie Lwówka, tego ze średnich czasów, czyli za Niemca z początku XXI wieku. Piję piję, i kurde mega pyszne. Coś niesamowitego wręcz. Czuję, że lepszego piwa w życiu nie testowałem! Serio, do dzis pamietam! Nagle z ostatnim łykiem coś mnie w wargę uderza. Stety niestety nie było to żadne zwierzę. Okazało się, że jakiś "siłacz" kapsla zgniótł na pół i wsadził go w butelkę. Przy myciu nikt nie zauważył. Takie niemieckie standardy, albo tacy polscy pracownicy. W ogóle dużo opowieści słyszałem o ścierwach mysich czy szczurzych w piwie. Ja tych lat nie pamietam, ale może jakieś "dziadki" coś opowiedzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Beetle Beer jak nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Jak zwykle muszę znaleźć jakieś robactwo w składnikach, tym razem żuczek. Wie ktoś może co to takiego? Podpowiem że w chmielu z Nowej Zelandii, jak to coś zmienia. chmielisz zacier ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Tutaj akurat tak, dodałem 50g przy zacieraniu, ale nie wiem czy pomogło czy nie, bo ogólnie to 350g poszło na 20 l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 a zauważyłeś mniej osadów gorących po chmieleniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nie zwróciłem uwagi, ale nie wydaje mi się że mniej. Sporo też chmielin było, bo reszta to granulat był. Druga sprawa,że ogólnie jakoś słabo przełom obserwuję. A jest jakaś zależność między tymi opcjami? Następną razą się przyglądnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się