314wo.pl Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 A może taki temat? 2 pierwsze tygodnie stycznia już uciekły, ale wciąż jeszcze można zacząć. Będzie można sprawdzić, czy nadążamy z produkcją. Gorzej jak wyjdzie, że więcej warzymy niż pijemy. Urzędy mogą się zainteresować . Piątek: Mój stout - 1/2 l Moja pszenica - 1/3 l Sobota: Doctor Brew "Portugal" - 1/2 l Niedziela Mój AIPA "Podwójna Korona Ultras Edition" - 1/2 l RAZEM: 1 5/6 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dobry wątek ale do Hyde Parku, a nie do wsparcia piwowarskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Fajny temat. Jak znajdzie swoje miejsce na stałe,nie omieszkam zapiski prowadzić. Wysłane z mojego V9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kombinator Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Dorzucę się i na ten rok już wystarczy, bo doszedłem do wniosku, że do końca tego roku nie piję już alkoholu Sam jestem ciekaw jak konsumpcja ma się do warzenia. Od początku roku - 4,6l RAZEM: ~6,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiecha Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Sam myślałem, żeby sobie zapisywać ile i co się piło, ale niestety po 2 tygodniach straciłem już rachubę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opeciarz Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Hehe zajebisty temat, ile w 2017 wypiłem tez już nie pamiętam ale dziś 2 x FAH własnej produkcji (i chyba na tym się nie skończy, w końcu dziś sobota) przedwczoraj 2 x żytni dr stout też z domowej warzelni Razem 8,5 l Edytowane 21 Stycznia 2017 przez opeciarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Do tego typu zapisków polecam dziennik piwny na BB. Można się zdziwić na koniec roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Wczoraj "Piotrek z bagien" imperial session ipa 0,5 Dziś Komes porter bałtycki, wszak święto porteru bałtyckiego i moja AIPA 1l Razem 10 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Blend mojego cydru z moim AIPA 1:1 - 0,5l Razem: 10,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Co weekend piję po 10 litrów, więc wychodzi 3x10 - 30 litrów - 60 piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raban19 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Co weekend piję po 10 litrów, więc wychodzi 3x10 - 30 litrów - 60 piw. Na łebka ?? Jest moc Mnie zachwycił ostatnio Browar Fortuna ze Śliwką, Mirabelką i Miodowym na czele. Także trochę tego się kupuje ale nie liczyłem ile już w tym roku poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 A co to jest 10 litrów. 5 piw w piątek po siłce, 10 w sobotę na wyluzowanie się i 5 w niedzielę, żeby się odstresowac przed pracą. Zwykle tyle idzie. Wiecha 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Nie będę podliczał za kogoś. Można dołączyć w dowolnym momencie, ale pilnujmy konwencji, jak przy tym wpisie dot. warzenia. Doctor Brew "Be Free" - w robocie. Patrzenie na miny ludzi jak sobie polewałem - bezcenne Artezan "A koko to obchodzi" Das Kult "jakś zielony", Das Kult "jakiś czerwony" - nie warto było Moja pszenica, co mi się zdawało, że się popsuła Moja AIPA x2 Pinta "Odsiecz wiedeńska" czyli w sumie +3,5 litra Razem 14 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrzab93 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 2 piwka dziennie a dziś 29 styczen wiec wychodzi 29 litrow Razem 29 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Widać temat coś się specjalnie nie przyjął, ale mnie skłonił do regularnego podliczania i sprawdzenia ile tego u mnie jest? Zapisywałem sobie na kalendarzu a oto wyniki: Styczeń - 38 piw Luty - 45 Marzec - 48 Kwiecień - 39 Maj - 49 Czerwiec - 75 Lipiec - 69 Sierpień - 92 Wrzesień - 54 Październik - 44 Listopad - 43 Grudzień - 46 Razem 642, czyli 1,75 piwa dziennie. (A dla porównania uwarzyłem ok 1100 butelek czyli ok 3 butelki dziennie.) RAZEM - 350 l INTseed i Kombinator 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Nie zakładam nowego tematu, bo on jakoś nie ,,żre" ☺️. Jakoś tak mi zostało to notowanie sobie w kalendarzu, więc się podzielę, odkopię temat, może kogoś to zmotywuje do własnych notatek. Jeśli się widzi ile tego jest to trochę to motywuje do lekkiego ograniczania spożycia. Styczeń - 30 piw Luty - 31 Marzec - 38 Kwiecień - 49 Maj - 53 Czerwiec - 68 Lipiec - 61 Sierpień - 59 Wrzesień - 55 Październik - 28 Listopad - 32 Grudzień - 30 Razem 534 (niespełna 1,5 dziennie), czyli o ponad 100 mniej niż przed rokiem :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 1 godzinę temu, darinho napisał: Nie zakładam nowego tematu, bo on jakoś nie ,,żre" ☺️. Jakoś tak mi zostało to notowanie sobie w kalendarzu, więc się podzielę, odkopię temat, może kogoś to zmotywuje do własnych notatek. Jeśli się widzi ile tego jest to trochę to motywuje do lekkiego ograniczania spożycia. Styczeń - 30 piw Luty - 31 Marzec - 38 Kwiecień - 49 Maj - 53 Czerwiec - 68 Lipiec - 61 Sierpień - 59 Wrzesień - 55 Październik - 28 Listopad - 32 Grudzień - 30 Razem 534 (niespełna 1,5 dziennie), czyli o ponad 100 mniej niż przed rokiem :-). Rownia pochyła, nie ma się z czego cieszyć ☺ darinho 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Jakoś tak mi zostało to notowanie sobie w kalendarzu przez kolejny rok, więc się podzielę, odkopię temat, może kogoś to zmotywuje do własnych notatek. Jeśli się widzi ile tego jest to trochę to motywuje do lekkiego ograniczania spożycia. Ciekawe czemu nikt inny się nie podzieli swoimi wynikami (?) ? Wyniki z 2019r. Styczeń - 25 Luty - 14 Marzec - 31 Kwiecień - 65 Maj - 43 Czerwiec - 90 Lipiec - 71 Sierpień - 58 Wrzesień - 59 Październik - 31 Listopad - 34 Grudzień - 38 Razem 559 czyli ok 1,5 dziennie, trochę się poprawiłem w stosunku do poprzedniego roku ? Ryland 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Chyba odgrzaliście kotleta koledzy. Mibor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi