marvel90 Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 W tamtym roku 2018r, dostałem Cascade, nic nie odsyłałem ani do Polski, ani do Włoch. Nie dostałem w paczce żadnych informacji, że jest taka konieczność. Widzę, że w tym roku zmienili system wyszukiwania, może to w związku z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Faktycznie strona zmieniona. Widzę, że jest podział na zamawiających hobbystycznie, SMTA i PROW. Z tym , że rekordów dla "hobby" jest zero. Jak to chłopy zamawialiście ? , bo np. SMTA to materiał do celów naukowych, edukacyjnych i hodowlanych (cokolwiek to znaczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Ja zamówiłem SMTA. Powód wybrałem inny i wpisałem hobbystyczna uprawa na potrzeby browaru domowego. Ja się nie podniecam, będzie chmiel - posadzę. Nie będzie - kupię sobie gotowy granulat ze znaną ilością alfakwasów i bez dodatkowej roboty Edytowane 19 Lutego 2019 przez maciek1221 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnom Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 To chyba właściwy wątek Chętnie wymienię się sadzonkami. Mam: Żatecki (Saaz), Centennial, Cascade. Pragnę bardzo dodać do swego chmielnika takie cukieraski jak: Willamette, Citra, Chinook, Amarillo, Mosaic, Simcoe, Styrian Golding, Fuggle A może jakieś inne ciekawe odmiany, których nazw nie pamiętam teraz, a które może ktoś z Was ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Jesli kogos interesowalyby odmiany niemieckie i amerykanskie to podrzucam link do strony. Maja kilkanascie odmian niemieckich oraz pare amerykancow - do 6 sadzonek wysylka jest za 10€ na europe a ceny sadzonek wahaja sie miedzy 5-6€ za sztuke. https://www.eickelmann.de/Hopfen-Shop/de/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 16 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 gdyby ktoś zamawiał z tego sklepu to chętnie się dopiszę do zamówienia na 1 szt Mandarina Bavaria, Samemu przy 1 sztuce to się średnio opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1534 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Cześć nie chcę zakładać nowego tematu więc podepne się tutaj również jak kolega xcynix byłbym zainteresowany zakupem 1-2 sadzonek z tego sklepu. Ewentualnie może ktoś ma na sprzedaż jakieś ciekawe polskie odmiany (Iunga, Oktawia itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Kupiłem na próbę od gościa z allegro, ma perle, sybillę, marynkę i magnum, przyszło szybko, 5 zł za korzonek. Na razie siedzi cicho w doniczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1534 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 6 godzin temu, x1d napisał: Kupiłem na próbę od gościa z allegro, ma perle, sybillę, marynkę i magnum, przyszło szybko, 5 zł za korzonek. Na razie siedzi cicho w doniczkach. Akurat te odmiany już posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z iung. Z 9 zamówionych odmian otrzymałem 3: zatecki, hallertauer i marynka. Nic amerykańskiego niesyety nie było dostepne. Rośliny już zadołowane, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby. Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Również dostałem paczkę z iung, zamówiłem z 5, dostałem królewski / marynke - mam pytanie - kiedy najlepiej sadzic? I jak długo mogą leżeć w tych woreczkach? - lub jak przechowywać by nie zepsuly.sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Gruby. napisał: kiedy najlepiej sadzic? Teraz sadz, najlepiej do gruntu ,ewentualnie doniczka na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zapytam z ciekawości, kiedy i do mnie moga zawitac. Kiedy sie rejestrowaliscie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Chyba w grudniu zamawiałem, ale to chyba bez znaczenia. Dostałem przedwczoraj, rok temu pod koniec kwietnia przyszły. Patrząc po odpowiedziach w wątku, raczej wszyscy dostają w podobnym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Czyli można sie na dniach spodziewać. Albo i nie. Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał24 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Ja również odebrałem wczoraj przesyłkę, z 10 zamówionych odmian dostałem 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby. Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) 19 godzin temu, dziedzicpruski napisał: Teraz sadz, najlepiej do gruntu ,ewentualnie doniczka na początek. Właśnie nie moge do ziemi, bo muszę sprzątnąć syf. Chwilowo na miejscu docelowym stoi samochód do pocięcia na kawałki. Jak szybko rosna drzewka? Żeby dobrać odpowiednia doniczkę? Na chociaż 2-4 tygodnie. Może i trochę więcej.. PS. Zamawiałem jakoś w lutym - na kartce z zamówienia coś tam mi miglo. Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez Gruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 4 minuty temu, Gruby. napisał: Jak szybko rosna drzewka? Żeby dobrać odpowiednia doniczkę? Jak wyrosną nad ziemi i jest ciepło to jak bambus (w oczach) , doniczkę tak ze 2-3 l i potem do ziemi. Gruby. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby. Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 13.04.2019 o 16:59, dziedzicpruski napisał: Jak wyrosną nad ziemi i jest ciepło to jak bambus (w oczach) , doniczkę tak ze 2-3 l i potem do ziemi. Znalazłem jakieś doniczki które pozwolono mi zabrać ? Mam jesio pytanko, czy mogę wrzucić je do takiej 'nagnojonej' ziemi, czy mogą się spalić od nadmiaru nawozu i lepiej wziąć zwykłą z pola? Lub wymieszać delikatnie? I jeszcze jedno głupie pytanie:(zawsze nie lubiłem zieleni, więc się nie znam) Bo z reguły korzenie idą w bok, czyli leżą w poziomie, a właśnie oglądam te u wypuszczają takie 'nóżki' i rozumiem że te mam wsadzić pionowo tymi wyrostami w dół? Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Gruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majlosz Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Również potwierdzam otrzymanie sztobrów z IUNG, Lomik, Rohatyński i Estera, nie dostałem jedynie Cascade'a. Poszły w doniczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 36 minut temu, Gruby. napisał: czy mogę wrzucić je do takiej 'nagnojonej' ziemi A co to jest ta nagnojona ziemia, nie użyj przypadkiem świeżego obornika,szczególnie kurzego bo będzie susza fizjologiczna,czyli popali. 38 minut temu, Gruby. napisał: rozumiem że te mam wsadzić pionowo tymi wyrostami w dół? Tym się tak nie przejmuj, chmiel to taki chwast ,ze jakbyś go do góry nogami wsadził to pewnie da radę (ale ogólnie korzenie w dół), jak masz sztobra i nie wiesz gdzie góra gdzie dół, to pewnie go w poziomie posadzić. Gruby. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby. Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Właśnie mam od nielotów i przekopana ziemię. To w takim razie biorę zwykłą i niech się dzieje co się chce, dzięki raz jesio! Niech rosną! Czytałem jesio rosnące drzewko potrzebuje dużo wody, a jak to z korzeniami? Lać do oporu, czy oszczędzać by nie zgniły? Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Gruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 26 minut temu, Gruby. napisał: Lać do oporu, czy oszczędzać by nie zgniły Jak masz normalna sadzonkę zabliźnioną to normalnie podlej,jak to świeży sztober z dozą raną to lepiej nie przesadzać,mi kiedyś taki zgnił, fakt, że poczta go konkretnie wymęczyła. Gruby. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 I do mnie dziś przyszły. Niestety, nie załapałem się na Cascade . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rip89 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Do mnie również dotarły wczoraj Zamówienie złożone końcem listopada, po zamówieniu otrzymałem e-mail potwierdzający zamówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi