elroy Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Na pewno do września, października. Wszystko zależy od postępu prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Swietna informacja, zamówione! elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Kałuża Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zamówione przez Allegro. Kiedy będą wystawiane faktury ? elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 42 minuty temu, Daniel Kałuża napisał: Zamówione przez Allegro. Kiedy będą wystawiane faktury ? Dzięki Faktury w najbliższych dniach. Do weekendu najpóźniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zamówiłem i ja szkoda, że trzeba będzie czekać aż do grudnia.??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pt123 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Przepraszam, jeśli moja uwaga jest nie na miejscu. Przeglądam sobie próbkę książki i na końcu rozdziału znalazłem przepis. Rozumiem, że konwencja zapisu parametrów jest amerykańska. Czy nie dałoby się jednak dokonać translacji do wartości używanych w Polsce? No bo co to są "punktu ekstraktu"? To pewnie nasze BLG, ale jak to przeliczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 To chodzi o wartości w recepturach pod tytułem GravityPoints. Będzie to wytłumaczone w tekście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delano Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Jak to miło już w czerwcu zrobić sobie prezent na Boże Narodzenie. elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 I ja dorzuciłem parę groszy ? elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garot Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Własnie rozglądałem się za literaturą piwną, 600 stron to sporo! Nie znam wersji angielskiej ale czy tutaj będą przepisy piw do różnych stylów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 2 minuty temu, garot napisał: czy tutaj będą przepisy piw do różnych stylów? W oryginale rozdział 23 (strony 376-425) zawiera przepisy w wersjach z zacieraniem, z ekstraktów albo ekstraktów ze słodami specjalnymi. Czyli trochę tego jest. garot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garot Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 2 godziny temu, zasada napisał: W oryginale rozdział 23 (strony 376-425) zawiera przepisy w wersjach z zacieraniem, z ekstraktów albo ekstraktów ze słodami specjalnymi. Czyli trochę tego jest. To super, właśnie z zacieraniem mnie interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zamówione. Pozdrawiam. ? elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BitterEater Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Również zamówiłem. Czekam niecierpliwie.Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Donoszę uprzejmie, że jak ktoś ma Smart i pierwszy raz kupuje przez aplikację mobilną allegro, to raz, że nie zapłaci za transport (paczkomaty, pocztex), a dwa może kupić książkę jeszcze 10zł taniej. Jakaś nowa promocja na Allegro. Link gowain 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gowain Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Miałem jeszcze poczekać... ale przekonałeś mnie, zamówione elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 To jest na prawdę świetna cena, a jak Allegro dopłaca, to czemu nie korzystać Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gowain Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Cena była świetna, teraz jest genialna - bardziej czekałem dlatego, że długi czas dzieli nas od dostania książek we własne łapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Wiem, że zabrzmi to nieskromnie, ale czyta się na prawdę fajnie Niemała część książki ma już pełne tłumaczenie i skład, praca idzie pełną parą. Trochę czytam z ekranu, trochę drukuje na domowej drukarce - jest super! Piotrek Kucharski (tłumacz) wykazuje się wiedzą nawet z zakresu metalurgii Takie przypisy tłumacza spotkanie w książce nieraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephson Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Praca chyba niebezpieczna, aż w musi w kasku siedzieć Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Projekt w budowie, więc bhp niezbędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Książka będzie szyta czy klejona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 W oryginale jest klejona i raczej też będzie w naszym wydaniu. Dopytam jeszcze na wszelki wypadek, czy coś nie uległo zmianie. @paulox81 potwierdzam. Będzie klejona, ale wzmacniana w stosunku do oryginału, dodatkowo trochę lepszy papier. Okładka będzie sztywniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 W dniu 17.08.2020 o 18:26, elroy napisał: W oryginale jest klejona i raczej też będzie w naszym wydaniu. Dopytam jeszcze na wszelki wypadek, czy coś nie uległo zmianie. @paulox81 potwierdzam. Będzie klejona, ale wzmacniana w stosunku do oryginału, dodatkowo trochę lepszy papier. Okładka będzie sztywniejsza. Fajnie że wzmacniana ale i tak najważniejsza jest treść Nie mogę się doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Była dyskusja oczywiście, czy nie iść krok do przodu i wydać książkę w twardej oprawie, ale bilans plusów dodatnich i plusów ujemnych był taki, że nie podjęliśmy takiego kroku. I nie jest to kwestia finansowa, ale też użytkowa bardziej. W weekend podrzucę nowe fragmenty, coś ze środka, dla bardziej zaawansowanych gowain i paulox81 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi