Tomasz661 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Witam jestem Tomek chciał bym zacząć ważyć piwo u mnie w Elblągu nie ma nigdzie takiego sklepu co bym mógł kupić taki zestaw. To jest straszne to brzmi jak pamiętnik z wakacji ??? Ale do zeczy nie wiem z jakiej strony naj lepiej zamiwic z tego co widzę co mi się wyświetla naj częściej w Google to strona browamator. No ale zestawy są drogie z tego co wyświetla się np na innych stronach ale może oni mają leprzy plastik np. Prosze o pomoc jak byście mieli czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 WaRZyc!Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) 20 minut temu, Tomasz661 napisał: Prosze o pomoc jak byście mieli czas. Jeśli Ty masz chwilę, poczytaj forum odnośnie tego jaki sprzęt na początek jest sens kupować a potem sprawdź jaki sklep co ma w jakich cenach: http://cml.dokuro.org/beer/ Edytowane 25 Czerwca 2020 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz661 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 58 minut temu, zasada napisał: Jeśli Ty masz chwilę, poczytaj forum odnośnie tego jaki sprzęt na początek jest sens kupować a potem sprawdź jaki sklep co ma w jakich cenach: http://cml.dokuro.org/beer/ No tak tolko tutaj są same składniki. W tej wyszukiwarce. A ja pierwsze co to chcę zrobić z tego gotowca co by się nie zarazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 2 minuty temu, Tomasz661 napisał: tutaj są same składniki Nie: http://cml.dokuro.org/beer/index?searchh=zestaw startowy&q=24103b4e568e34bfd68fdc6fa891406a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Pagon Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Napisz może co posiadasz albo co możesz użyć do warzenia piwa z własnych zapasów . Jak nie masz nic to garnek 2 fermentatory jeden z kranem, kapslownica stacjonarna , cukromierz , sracz wężyk , rurka do rozlewu , wąż silikonowy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Proponuję zacząć od tego arTii i nike21 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 2 godziny temu, Tomasz661 napisał: Witam jestem Tomek chciał bym zacząć ważyć piwo u mnie w Elblągu nie ma nigdzie takiego sklepu co bym mógł kupić taki zestaw. To jest straszne to brzmi jak pamiętnik z wakacji ??? Ale do zeczy nie wiem z jakiej strony naj lepiej zamiwic z tego co widzę co mi się wyświetla naj częściej w Google to strona browamator. No ale zestawy są drogie z tego co wyświetla się np na innych stronach ale może oni mają leprzy plastik np. Prosze o pomoc jak byście mieli czas. Zacznij w tym miejscu. http://www.sp1.info.elblag.pl/ ohdesu, buber i Tomasz661 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sihox Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Przewijają się takie tematy na forum co jakiś czas. Poczytaj spokojnie albo po prostu kup pierwszy lepszy na który Cię stać. Z czasem skompletujesz wszystko jeśli stwierdzisz, że to zabawa dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz661 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 49 minut temu, anteks napisał: Proponuję zacząć od tego Tam też byłeś taki dowcipny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 36 minut temu, Nazwa użytkownika napisał: Zacznij w tym miejscu. http://www.sp1.info.elblag.pl/ Kolejny raz wrzucasz jakiś komentarz bez sensu. Kolejny raz Cię proszę - można odpisać grzecznie i kulturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) 24 minuty temu, Tomasz661 napisał: Tam też byłeś taki dowcipny ? Szanuj Nasze oczy np centrumpiwowarstwa.pl/ twojbrowar.pl/ homebrewing.pl/ ps Twój tekst sugeruje, że rejestrując się na forum złamałeś regulamin Edytowane 25 Czerwca 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Żeby uporządkować wątek. @Tomasz661 - na forum w miarę cenimy sobie poprawność wypowiedzi. Inaczej zginiemy i przepadniemy. Nikt się w postach nie połapie. Druga sprawa - jak w każdym hobby zrób podstawowe rozeznanie w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 3 godziny temu, Nazwa użytkownika napisał: Zacznij w tym miejscu. http://www.sp1.info.elblag.pl/ Mój faworyt ? oczy bolą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 3 godziny temu, elroy napisał: Kolejny raz wrzucasz jakiś komentarz bez sensu. Kolejny raz Cię proszę - można odpisać grzecznie i kulturalnie. Mobbing Kolejny raz piszę, że inni mogą pisać na tym forum co chcą i ile chcą, a ja po raz kolejny dostaję opierdziel. Dlaczego nie opierdzielisz anteksa za jego komentarz? Wytłumacz mi, w którym miejscu mój komentarz jest niegrzeczny i pozbawiony kultury osobistej? Brakiem kultury jest sposób w jaki pisze założyciel tego tematu, obraża wszystkich użytkownikiem łamiąc i profanując mowę ojczystą. ps. do anteksa nic nie mam, ale czemu, czemu... no czemu tylko ja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 A no bo masz takiego pecha, że akurat na Ciebie trafiłem Tak bywa w życiu Anteksa też opieprzam w tym momencie, z tym że się chyba już przez te lata tego stylu opatrzyłem i może nie reaguję rzeczywiście. Ok, tutaj macie rację. Trzeba poziomu pilnować, tylko zawsze jest ta cienka granica między zwróceniem uwagi, a ogólną zrypką "nowego". Wiecie o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 11 minut temu, elroy napisał: A no bo masz takiego pecha, że akurat na Ciebie trafiłem Tak bywa w życiu Anteksa też opieprzam w tym momencie, z tym że się chyba już przez te lata tego stylu opatrzyłem i może nie reaguję rzeczywiście. Ok, tutaj macie rację. Trzeba poziomu pilnować, tylko zawsze jest ta cienka granica między zwróceniem uwagi, a ogólną zrypką "nowego". Wiecie o co chodzi Suchejroo i elroy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 15 minut temu, Nazwa użytkownika napisał: Mobbing Kolejny raz piszę, że inni mogą pisać na tym forum co chcą i ile chcą, a ja po raz kolejny dostaję opierdziel. Dlaczego nie opierdzielisz anteksa za jego komentarz? Wytłumacz mi, w którym miejscu mój komentarz jest niegrzeczny i pozbawiony kultury osobistej? Brakiem kultury jest sposób w jaki pisze założyciel tego tematu, obraża wszystkich użytkownikiem łamiąc i profanując mowę ojczystą. ps. do anteksa nic nie mam, ale czemu, czemu... no czemu tylko ja? Ja wielokrotnie widziałem u Ciebie tego typu odpwiedzi, więc to nie pierwszy raz Da się normalniej, chociaż tym razem przyznaje przypadek jest ciężki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 5 minut temu, Suchejroo napisał: Ja wielokrotnie widziałem u Ciebie tego typu odpwiedzi, więc to nie pierwszy raz Da się normalniej, chociaż tym razem przyznaje przypadek jest ciężki No, no... ten tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 zamówić na allegro następujące rzeczy - garnek 30 litrowy z pokrywą, termometr do wody, 3 fermentory z kranami, miernik poziomu cukru do piwa/wina. wężyk plastikowy 70 cm odcinek, kapslownicę gretę (wystarczy w 100 %), wagę z dokładnością do 1 grama, 200 kapsli. Na początek wystarczy kolejne gadżety w swoim czasie. Ja do dziś nie mam wszystkiego co jeszcze bym chciał a warzę z zacieraniem nie od wczoraj - jak dotąd zepsułem (przegazowałem) tylko jedno piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 16 minut temu, Piotr Ba napisał: kapslownicę gretę (wystarczy w 100 %) Polecanie Grety zakrawa na sabotaż Eterna +/- w tej samej cenie a zdecydowanie bardziej można na niej polegać. vmario 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 2 godziny temu, Piotr Ba napisał: wężyk plastikowy 70 cm odcinek Wężyk tak, ale nie 70 cm. Polecam zamówić 2m i dociąć według uznania. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Pagon Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Greta urywała mi szyjki tak średnio 5 sztuk na 20 l Warkę lepiej dołożyć na stacjonarna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchor Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Greta urywała mi szyjki tak średnio 5 sztuk na 20 l Warkę lepiej dołożyć na stacjonarna .Ja mam Eternę, zabutelkowałem nią 26 warek. Trochę mi się teraz zaczęła zacinać, chyba trzeba ją jakoś nasmarować. Ani jednej butelki nie uszkodziła.Wysłane z mojego LEX820 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Greta której używam jest ok pod warunkiem że używasz butelek z wysoką "koronka"Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi