Skocz do zawartości

IPA. Nowe podejście. Polskie wydanie


elroy

Rekomendowane odpowiedzi

Książki dotarły szczęśliwie i prezentują się świetnie :) Lecimy pakować zamówienia :)

Dodatkowe przedsprzedażowe rabaty ważne jeszcze kilka dni! https://jakwarzyc.piwo.org/ipa-nowe-podejscie-naukowy-przewodnik-po-zapachu-i-smaku-chmielu-p-14.html

 

 

image.jpeg

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Tomek, książka faktycznie prezentuje się świetnie. Polecam wszystkim.

 

A tu krótka recenzja książki z kanału @The Home Brew Network i skrót z konferencji Scotta z jakiegoś sympozjum w Australii + dodatkowe badania na temat czasu dodawania chmielenia na zimno vs poziom 'nieprzezroczystości' (hazy). Widać że Scott nie osiadł na laurach i drąży temat dalej.

   

(!) https://youtu.be/CmEepYiL_oI

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • elroy odpiął/ęła i przestał(a) promować ten temat

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.