Jump to content

IPA. Nowe podejście. Polskie wydanie

elroy

Recommended Posts

• elroy featured and pinned this topic
  • 6 months later...

W nomenklaturze piwowarskiej posługujemy się raczej wyrażeniem "aromat" chmielu, a nie "zapach".

Jest chmiel aromatyczny, ale nie ma chmielu zapachowego.

Zamiast "po zapachu i smaku chmielu" przetłumaczyłbym to jako "po aromacie i smaku chmielu" albo bardziej "po aromatach i smakach chmielu".

Takie moje 3 gr.

Temat jest oczywiście znany, ale przyjęty został schemat:  flavour - smak, aroma - zapach. Będzie to wytłumaczone przez Piotrka w książce, jak i sam autor się do tego odnosi.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Jest pewien dylemat, bo choć prace nad tekstem zostały ukończone, podstawowy skład mniej więcej jest, to realnie patrząc druk rozpocznie się w połowie czerwca, a to już prawie wakacje. A to też nie okres czasu sprzyjający promocji i sprzedaży książek (no może oprócz kryminałów na plażę ;) ) Myślę poważnie czy nie przełożyć premiery na drugą połowę września.

18 minut temu, elroy napisał:

Myślę poważnie czy nie przełożyć premiery na drugą połowę września.

Premiera premierą, ale jakie przeszkody stoją na drodze by uruchomić przedsprzedaż ?

• elroy changed the title to IPA. Nowe podejście. Polskie wydanie
  • 2 weeks later...
W dniu 4.05.2022 o 21:52, elroy napisał:

A to preorder mam nadzieję już niebawem. Czekam na końcowe wyceny i działam :) (niestety ceny papieru od jakiegoś czasu są niestabilne bardzo i drukarnie nie chcą iść w długoterminowe wyceny). Ale damy radę :)

image.png

Będzie wersja e-book ? 

• 2 weeks later...

Niestety dopiero dzisiaj dotarły mi grafiki, zbieram komplet materiałów i mam nadzieję, w tą środę będzie można kupować :) Wybaczcie przekładanie tego terminu, ale siła wyższa.

• elroy unpinned and unfeatured this topic