AmatorPiwa Opublikowano Sobota o 14:10 Udostępnij Opublikowano Sobota o 14:10 Witam zastanawiam sie nad uważeniem swojej pierwszej IPY i choc wiem ze te piwa fermentuja w troche wiekszej temperaturze niz lagery, to jednak obawiam sie ze w lecie temperatura otoczenia moze byc za wysoka i zniszczyc to piwo. Co byście doradzili początkującemu aby troche kontrolować tą temperature w sposób budżetowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano Sobota o 14:12 Udostępnij Opublikowano Sobota o 14:12 1 minutę temu, AmatorPiwa napisał(a): Witam zastanawiam sie nad uważeniem swojej pierwszej IPY i choc wiem ze te piwa fermentuja w troche wiekszej temperaturze niz lagery, to jednak obawiam sie ze w lecie temperatura otoczenia moze byc za wysoka i zniszczyc to piwo. Co byście doradzili początkującemu aby troche kontrolować tą temperature w sposób budżetowy? Styropianowy box i zamrożone butelki z wodą. Szumidło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano Sobota o 15:06 Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano Sobota o 15:26 Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:26 Godzinę temu, AmatorPiwa napisał(a): Witam zastanawiam sie nad uważeniem swojej pierwszej IPY i choc wiem ze te piwa fermentuja w troche wiekszej temperaturze niz lagery, to jednak obawiam sie ze w lecie temperatura otoczenia moze byc za wysoka i zniszczyc to piwo. Co byście doradzili początkującemu aby troche kontrolować tą temperature w sposób budżetowy? Styrobox, albo drożdże z rodziny kweik A piwo się warzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano Sobota o 17:10 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:10 Winiarka Ci się też sprawdzi. Tylko odpowiedni model. Mam jeden taki z polecenia od kilku miesięcy i rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano Sobota o 22:46 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:46 Pytanie było o budżetowe metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano Sobota o 22:56 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:56 Mimo to zawsze jakaś alternatywa🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek80 Opublikowano wczoraj o 06:02 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:02 Drożdże K-97 , w 24 stopniach zrobią ci świetna hazy ipa 😜 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano wczoraj o 06:57 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:57 53 minuty temu, krzysiek80 napisał(a): Drożdże K-97 , w 24 stopniach zrobią ci świetna hazy ipa 😜 A mi one coś nie podeszły właśnie przez niską fluktuację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumidło Opublikowano wczoraj o 10:44 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:44 1) Używana lodówka + programator. Warto pomierzyć w środku, żeby fermentor wszedł. 2) https://browamator.pl/cool-brewing-torba-na-fermentor-do-kontroli-temp/3-7-994 Czasami na OLX można za połowę ceny kupić. 3) Box że styropianu (DIY) z Leroy/ Casto etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się