AmatorPiwa Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Witam zastanawiam sie nad uważeniem swojej pierwszej IPY i choc wiem ze te piwa fermentuja w troche wiekszej temperaturze niz lagery, to jednak obawiam sie ze w lecie temperatura otoczenia moze byc za wysoka i zniszczyc to piwo. Co byście doradzili początkującemu aby troche kontrolować tą temperature w sposób budżetowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 1 minutę temu, AmatorPiwa napisał(a): Witam zastanawiam sie nad uważeniem swojej pierwszej IPY i choc wiem ze te piwa fermentuja w troche wiekszej temperaturze niz lagery, to jednak obawiam sie ze w lecie temperatura otoczenia moze byc za wysoka i zniszczyc to piwo. Co byście doradzili początkującemu aby troche kontrolować tą temperature w sposób budżetowy? Styropianowy box i zamrożone butelki z wodą. Szumidło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Godzinę temu, AmatorPiwa napisał(a): Witam zastanawiam sie nad uważeniem swojej pierwszej IPY i choc wiem ze te piwa fermentuja w troche wiekszej temperaturze niz lagery, to jednak obawiam sie ze w lecie temperatura otoczenia moze byc za wysoka i zniszczyc to piwo. Co byście doradzili początkującemu aby troche kontrolować tą temperature w sposób budżetowy? Styrobox, albo drożdże z rodziny kweik A piwo się warzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Winiarka Ci się też sprawdzi. Tylko odpowiedni model. Mam jeden taki z polecenia od kilku miesięcy i rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Pytanie było o budżetowe metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Mimo to zawsze jakaś alternatywa🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek80 Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Drożdże K-97 , w 24 stopniach zrobią ci świetna hazy ipa 😜 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 53 minuty temu, krzysiek80 napisał(a): Drożdże K-97 , w 24 stopniach zrobią ci świetna hazy ipa 😜 A mi one coś nie podeszły właśnie przez niską fluktuację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumidło Opublikowano Niedziela o 10:44 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:44 1) Używana lodówka + programator. Warto pomierzyć w środku, żeby fermentor wszedł. 2) https://browamator.pl/cool-brewing-torba-na-fermentor-do-kontroli-temp/3-7-994 Czasami na OLX można za połowę ceny kupić. 3) Box że styropianu (DIY) z Leroy/ Casto etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się