Scovron Opublikowano Niedziela o 10:47 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:47 Witam, Zamierzam uwarzyć RISa 24°Blg w ilości 20 litrów i użyć Safale S-04 do fermentacji. Dokładnie chodzi o ten zestaw: https://homebrewing.pl/russian-imperial-stout-ris-24blg-zestaw-surowcow-20l-p-718.html Nigdy nie warzyłem piwa z ekstraktem większym, niż 16°Blg, więc mam pytanie - ile saszetek S-04 powinienem użyć? Wystarczą dwie (tak sugeruje Homebrewing), czy raczej powinienem kupić trzy? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano Niedziela o 11:01 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:01 15 minut temu, Scovron napisał(a): Nigdy nie warzyłem piwa z ekstraktem większym, niż 16°Blg, więc mam pytanie - ile saszetek S-04 powinienem użyć? Wystarczą dwie (tak sugeruje Homebrewing), czy raczej powinienem kupić trzy? Kup jedną saszetkę suchych drożdży (może lepiej inny szczep, np. LalBrew Nottingham), zrób na nim jedno małe piwo (10 BLG?) i do fermentowania tego olbrzyma wykorzystaj gęstwę. Poszukaj też artykułów Warzenie piw bardzo mocnych – wskazówki i nowofalowe techniki z 37 i Wskazówki do warzenia piw bardzo mocnych z 18 numeru Piwowara. Przynajmniej jeden latał w pdf po forum. edit: o tutaj jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano Niedziela o 13:04 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 13:04 Pokrzywki dodaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano Niedziela o 15:09 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 15:09 Wszystko tylko nie S0-4 z saszetki do takiego piwa :D ArisRedDragons 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano Niedziela o 19:36 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:36 Właśnie. Lepiej S-05 Lub np Nottingham czyste profile. Te drugie są bardzo wytrzymałe i wybaczają trochę błędy😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano Niedziela o 20:16 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 20:16 Ja tam bym robił na S-04, ale nie z saszetki. No ale bez sterowania temperaturą to zgadzam się, że mogą być problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano wczoraj o 08:37 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:37 21 godzin temu, zasada napisał(a): Kup jedną saszetkę suchych drożdży (może lepiej inny szczep, np. LalBrew Nottingham), zrób na nim jedno małe piwo (10 BLG?) i do fermentowania tego olbrzyma wykorzystaj gęstwę. Poszukaj też artykułów Warzenie piw bardzo mocnych – wskazówki i nowofalowe techniki z 37 i Wskazówki do warzenia piw bardzo mocnych z 18 numeru Piwowara. Przynajmniej jeden latał w pdf po forum. edit: o tutaj jest Dwie saszetki S-04, chyba, ze piwo 10 blg ma byc do wylania i sluzy tylko do namnozenia drozdzy. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano wczoraj o 08:49 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:49 9 minut temu, Ununul napisał(a): Dwie saszetki S-04 No nie wiem. Bez przesady IMO. Dawid Szatan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu S-04 to tragiczne drożdże do mocnych piw, lubią sobie stanąć na 10blg i już więcej nie odjeść, a z saszetki to na 100% się tak zatrzymają i będzie kolejny temat - piwo nisko odfermentowało 🫠 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się