WiHuRa Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 @@mirek1g, Za małe masz odparowanie. Ustaw tak aby uzyskać min. 10% a możesz mieć i tak większe. Musisz to sobie przeliczyć po kilku warzeniach i ewentualnie jeszcze dokorygować tą wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek1g Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) OK, dzięki poprawię na 5l. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez mirek1g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm1985 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Moi drodzy, czy posiada ktoś słody IREKS do Beersmith'a? Jeśli tak, proszę o udostępnienie w "plikach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ma ktoś z Was słody ze słodowni Soufflet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpatyk Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Gdzie w ustawieniach zmienić "szacunkową efektywność zacierania" (widzę, że zależy od jakichś ustawień w ustawienia profilu sprzętu i pokazuje mi zwykle więcej %, a chciałbym, żeby pokazywał mi w granicach 70-71%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opos Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Dwa dni temu kupiłem klucz aktywacyjny do BS na australijskiej stronie, za 59zl (tak mi PayPal przeliczył 19,95AUD): http://brewadelaide.com/retail/index.php?main_page=product_info&cPath=27&products_id=162 Taniej nie znalazłem. Klucz przyszedł po dwóch dniach. Wszystko działa bez zarzutu. Jaszyn, baczek1991 i camilos 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Dzięki opos za info. Właśnie zakupiłem w Australii klucz aktywacyjny dla BS'a (56,67 PLN). Teraz pozostaje mi tylko czekać na maila z kluczem aktywacyjnym. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez 8Pi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 hehe a właśnie chciałem się pytać czy zna ktoś sklep gdzie można tanio kupić licencje i zapłacić PP. dzięki za info zamówione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zapomniałem dodać. Czekałem na kod dokładnie 1,5 dnia od zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 ja kod dostałem dzisiaj o 2:00 w nocy po robocie sprawdzę czy hula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 A czego ma nie hulać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 siema jak dodawać pliki bsmx jak np drożdze czy słód Optima to programu? skopiowałem pliki do folderu instalacyjnego ale aplikacja nie widzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Musisz otworzyć dany plik z programu. Jak się otworzy zrobić wszystkie np slody kopiuj i wkleić w slody które już są w BS. Z komórki nadaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 dzięki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolec Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Cześć, Ma ktoś z Was ustawienia sprzętu dla kociołka z Lidla? Zacieranie robię w kociołku natomiast warzę w 40l garnku emaliowanym na gazie. Nie mam pojęcia jak się zabrać za konfigurację sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolec Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Cześć, Ma ktoś z Was ustawienia sprzętu dla kociołka z Lidla? Zacieranie robię w kociołku natomiast warzę w 40l garnku emaliowanym na gazie. Nie mam pojęcia jak się zabrać za konfigurację sprzętu. Już sobie poradziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hagen Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 a ma ktoś może schemat odwrotnej dekokcji w opcjach zacierania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) a ma ktoś może schemat odwrotnej dekokcji w opcjach zacierania? Nie ma czegoś takiego. Program sam liczy ile odebrać gęstego zacieru (nie da się zmienić tego parametru). Ale można to policzyć poprzez różnicę objętności całego zacieru i objętości dekotu, wtedy będziesz wiedział ile odebrać "rzadkiego". Edytowane 2 Lipca 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciu11 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Dwa dni temu kupiłem klucz aktywacyjny do BS na australijskiej stronie, za 59zl (tak mi PayPal przeliczył 19,95AUD): http://brewadelaide.com/retail/index.php?main_page=product_info&cPath=27&products_id=162 Taniej nie znalazłem. Klucz przyszedł po dwóch dniach. Wszystko działa bez zarzutu. Zamawiał ktoś w ostatnich dniach u nich kod - dostał go? 24-go kupiłem, od razu zapłaciłem i do dziś nic nie dostałem. Status zamówienia jest cały czas "Processing". Pisałem maila z zapytaniem ale na razie cisza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8Pi Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Może jest sezon urlopowy. Ja mimo tego, że dostałem kod to status zamówienia mam 'Processing' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morten Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 U mnie sprawa wyglądała tak: 30/06/2015 Processing 01/07/2015 Delivered Natomiast mail z keyem dostałem 3.07 także pozdro ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciu11 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Po drugim mailu z zapytaniem czy każde zakupy 24h tak wyglądają, dostałem maila z przeprosinami i kluczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nomad Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Mam pytanie o kalkulator do liczenia nagazowania i refermentacji.. póki co robilem to na mniej więcej oko na podstawie starych przepisów z TB gdy kupowalem zestawy surowców. Teraz chciałbym się sprawdzac z BS2. Kojarzy ktoś jakie parametry powinno zadac się programowi dla glukozy? Czy parametry są takie same jak w przypadku table sugar, ktory jest w BS2 wyliczony defaultowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Nie musisz korzystać z wyliczeń w samej recepturze, bo na te wyliczenia składa się kilka rzeczy w różnych miejscach tej receptury. Łatwiej to zrobić wybierając z menu:NARZĘDZIA > NAGAZOWANIE i tam wpisujesz wszystkie dane. Wylicza prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nomad Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Nie musisz korzystać z wyliczeń w samej recepturze, bo na te wyliczenia składa się kilka rzeczy w różnych miejscach tej receptury. Łatwiej to zrobić wybierając z menu: NARZĘDZIA > NAGAZOWANIE i tam wpisujesz wszystkie dane. Wylicza prawidłowo. Ale rozumiem ze table sugar to dla BS2 to samo co glukoza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się