korzen16 Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Właśnie przeładowałem kompa i jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Chyba ktoś zhakował konto https://www.piwo.org/profile/4181-pierre-celis/ ponad 100 dziwnych wpisów https://www.piwo.org/forums/forum/18-piwowarskie-wieści/? Edytowane 25 Lutego 2019 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Niee, to automat importujący wpisy po RSS z zewnętrznych serwisów. Coś się najwyraźniej skumulowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 23 minuty temu, elroy napisał: Niee, to automat importujący wpisy po RSS z zewnętrznych serwisów. Coś się najwyraźniej skumulowało. Ja bym wnioskował o usunięcie tego bloga w ogóle z importów. I tego zalewu ich postów również. sihox 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski_68 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Popieram Zasadę, wywalić wszystko- merytoryczne dno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Odkąd pojawiły sie zmiany, wpisy dużo dłużej sie "Zapisują".dotyczy to zarówno wiadomosci, jak i samych postów. Po wcisniciu przycisku "Dodaj odpowiedz" przycisk robi sie szary a nanim pojawia sie napis "Zapisywanie" i to zapisywanie trwa i trwa. I nie zalezy to od aktualnego stanu łacza, czy wysyłanych załaczników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Ok, sprawdzę co i jak. Zapewne zależy to od obciążenia serwera lub też innych czynników. Jeżeli ktoś ma podobnie, to proszę o info. edit: @Kaniutek poklikaj trochę w https://www.piwo.org/forums/topic/270-wątek-testowy/ i daj znać czy coś lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Potwierdzam, co jakiś czas faktycznie bardzo długo trwa to zapisywanie, natomiast na testowym śmigało bez problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 No troszkę nam serwer elasticsearch daje popalić, zwłaszcza godzinami wieczornymi, ale dajmy sobie 2-3 dni czasu na analizę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sihox Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Coś się chyba popsuło z aktywnością (https://www.piwo.org/discover/). Nie pokazują się odpowiedzi do tematów. W zasadzie widać tylko reakcje. Mam kanał z najnowszymi wpisami z 3 ostatnich dni (https://www.piwo.org/discover/17/) i dziś cisza, a przecież ludzie piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Powinno być już ok. sihox 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Klikając na nieprzeczytaną zawartość nie pokazuje żadnych nowych wpisów, a jak przeglądam bezpośrednio tematy to nowe nieprzeczytane wpisy są. Sprawdzone na dwóch komputerach - win 7 i FF Edytowane 24 Maja 2019 przez Mibor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Brakuje zasobów do elasticsearch niestety. Wróciliśmy do klasycznego wyszukiwania mysql, jak sytuacja się polepszy, to wrócimy do tematu. A warto Dzięki @Miborza info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 @elroy znowu nie wyświetla mi się nieprzeczytana zawartość, pomimo że są nowe nieprzeczytane wpisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Noo. Muszę się jednak pożegnać z ElasticSearch Nie ma zasobów na to świetne narzędzie. Ale kiedyś wrócimy. Za parę minut indeks się odbuduje i wszystko wróci do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Czyli to nic u mnie. Już się coś poprawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Nie nie, to sprawa globalna, związana z silnikiem wyszukiwania. Zaraz będzie ok. Mibor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Hej, od wczoraj jak wchodzę w nieprzeczytaną zawartość to nie zmienia się widok z rozszerzonego na kompaktowy. Akurat używałem tego drugiego co by widzieć więcej treści. Można rzucić okiem czy coś się nie rozjechało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 19 minut temu, nike21 napisał: Hej, od wczoraj jak wchodzę w nieprzeczytaną zawartość to nie zmienia się widok z rozszerzonego na kompaktowy. Akurat używałem tego drugiego co by widzieć więcej treści. Można rzucić okiem czy coś się nie rozjechało? A już myślałem że wczoraj po pijaku coś w swoim kompie poryłem Mibor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Oki, dzięki za info - już sprawdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Nie wiem o co chodzi, muszę zapytać mądrzejszych lub supportu producenta. Proszę zatem o chwilę cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Może wirus milenijny z opóźnieniem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Niestety nie Bug w sofcie. Sprawa naprawiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Wyszukiwarka nie działa - choćbym nie wiem jak dał jej ustawienia, żaden wynik się nie wyświetla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 To musisz mieć jakiś filtr włączony, wydaje mi się. Zobacz czy po wejściu na https://www.piwo.org/search/ masz tak jak poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi