Lusterko87 Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Wracając dziś z pracy w Katowicach autobusem linii nr 37 spoglądnałem na wyświetlacz wewnątrz autobusu, tam numer linii nastepny przystanek, data, godzina i kto dziś obchodzi imieniny i najpierw myślałem że to żart a tu jak że piękne damskie imię : SYBILLA :] Sybilla, Sybila, Sybilia – imię żeńskie pochodzenia greckiego; w mitologii greckiej wieszczka przepowiadająca przyszłość. Pierwsze polskie zapisy tego imienia datowane są na około 1265 roku. Sybilla imieniny obchodzi 19 marca, 28 kwietnia, 29 kwietnia, 9 października i 20 października. Sybilia imieniny obchodzi 11 marca. Sybila imieniny obchodzi 9 października. Chyba wiem jak bym nazwał córeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1k Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Do wyboru masz jeszcze Marynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Piwonia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Infekcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 I tak nie ma lepszego niż Tradycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 No to koledzy do roboty ! Lusterko87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 My tu sobie mozemy wymyslac rozne imiona, a ostateczna decyzje i tak podejmie rodzicielka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Mi bardziej chodziło o wskazanie że Sybilla to córka piwowara Nie wiem jak Wy ale ja myślałem że Sybilla to nazwa wyłącznie odmiany chmielu - a tu proszę - taka niespodzianka Wniosek z całej historii jest taki : "Podróże kształcą " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Może Iunga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Zofia. Tak u mnie ma na imię córka piwowara. I wszyscy to sobie chwalą, łącznie z córką. Nie przesadzajmy, dziecko ma mieć normalne życie w szkole, a te wszystkie waneski to wiecie co... Że zacytuję popularny serial młodzieżowy: "pedałka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Greta lub Emila Lusterko87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Myślołech ło Piwonii ale już jest. Może Dorota? Te kiere znom dobrze mi sie z piwym kojarzom.(alech pocis wazeline...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Varka - powinno spodobać się na prowincji, bo wszystkie na "V" już spowszedniały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Hehe, to pasuje ją wtedy koniecznie poznać z moim znajomym o nazwisku Strąk (autentyczne ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 (edytowane) Ja też bym nie kombinował z imieniem dla córki, w liceum mieliśmy Angelikę i żyć jej nie dawaliśmy Ja lubię ładne Polskie imiona jak Jagoda itp. Edytowane 10 Października 2012 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Jest tylko jedne dobre imię : Brzęczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Tradycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 . Ja też bym nie kombinował z imieniem dla córki, w liceum mieliśmy Angelikę i żyć jej nie dawaliśmy Ja lubię ładne Polskie imiona jak Jagoda itp. No to klasycznie, po słowiańsku Świętożyźń - staropolskie imię żeńskie, złożone z członów Święto- ("święty/a, mocny/a") i -żyźń ("urodzajność, żyzność, życie"). Świętożyźń imieniny obchodzi 12 lipca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 A E. Wedel obchodzi imieniny 22 lipca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 A E. Wedel obchodzi imieniny 22 lipca 22 lipca to kiedyś odchodził teraz obchodzi 11 listopada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Eeee Jędruś, nie wiem, który jesteś rocznik. Był taki czas, że zakłady Wedla nosiły imię 22 lipca. Do tego piłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Wedel nie miał dzieci bo cały interes pakował w czekoladę ;] Żeby nie było nie szukam imienia dla swojej ewentualnej córki tylko Ta Sybilla mnie zaintrygowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Eeee Jędruś, nie wiem, który jesteś rocznik. Był taki czas, że zakłady Wedla nosiły imię 22 lipca. Do tego piłem Jestem taki rocznik który to pamięta ,a piłem też do tego ,bo jak likwidowali święto 22 lipca to wprowadzili 11 listopada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 oj rodzice często nie wiadomo czym myślą dając imię dziecku,kiedyś co serial to wysyp,kiedyś u Drzyzgi byli ludzie i pani miał na imię Maja ,wszystko fajnie gdyby nie nazwisko Pszczółka więc myślmy czy dziecku kiedyś to się będzie podobało,mam nadzieję że moja Maria teraz jeszcze Marysia nie będzie miała mi tego za złe bo ja wybrałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Po raz trzeci- Tradycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi