Pieron Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 No i koniec sezonu. Na upały podpiwek sobie zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Na takie "upały" to chyba coś mocniejszego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 To co mam to wystarczy, a podpiwek też się przyda. Dziś warzę drugą wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Mam kiwaczki (woblery) z Browaru Belgia, proszę zobaczyć moją galerię. W najbliższym czasie zrobię wykrojnik A4, zaprojektuję z trzema podkładkami, wydrukuję i wysztancuję własne podkładki. Zrobię skany i pokażę społeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Radocha wielka, bo po wyjściu ze szpitala (tak, miałem kolejny wypadek na rowerze, samochód zajechał mi drogę i zrobiłem kozła nad maską, wszystko jest dobrze, jedno małe otarcie i już większe potłuczenia, ale jestem już w chacie i dochodzę do siebie) znalazłem przesyłkę. Otrzymałem fajną dyplom i puchar za zajęcie I miejsca w kat. Weissbier w I Warmińskim Konkursie Piw Domowych 2013 za co wielkie dzięki. Jejski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Gratuluję! Spóźnione ale szczere! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 No kurde, przyznam, że nie mam czasu nawet opisywać co się dzieje. 2 tygodnie temu uwarzyłem pszeniczne, po tygodniu zabutelkowałem, a po kolejnym nie ma już śladu. Nieco później uwarzyłem Pale Ale i dziś kolejną wersję ale zdecydowałem że zaprzestanę zapisków na necie. Warzenie piwa weszło mi w nawyk, a tego nie ma co opisywać. Nawet nie chce mi się wypisywać tabel obecnie. Tak więc trochę tabaki na dobranoc a jutro pracy c.d. (roboty bardziej, bo jutro wolne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 ... 2 tygodnie temu uwarzyłem pszeniczne, po tygodniu zabutelkowałem, a po kolejnym nie ma już śladu. ... No a ja tak sie starałem podczas zacierania tej pszenicy a już jej niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Teraz to już wiem dlaczego tak dobre to piwo było i tak szybko wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) No to się w tym temacie trochę pochwalę nowym zakupem. W listopadzie zakupiłem taki oto sprzęcilk ( jak by co to mogę wypożyczyć na 6 dni) Później było warzenie piwa: Wędzone Wędzony Porter (wyszedł 17°Blg) Stout Schwarzbier Pale Ale W Święto Parteru był Porter Bałtycki i Porter Wędzony był butelkowany. Stout A dziś idzie Witbier VID_20191111_162555.mp4 Edytowane 2 Lutego 2020 przez Pieron elroy i bielok 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Cześć Pieronie ale schudłeś Witam wśród domowych piwowarów z powrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Witaj Adamie ilu litrowy jest ten garnek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 3 godziny temu, bielok napisał: Cześć Pieronie ale schudłeś Witam wśród domowych piwowarów z powrotem Warzyć warzyłem ale nie tak intensywnie Godzinę temu, anteks napisał: Witaj Adamie ilu litrowy jest ten garnek? Nominalna 30l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 No i wczoraj jeszcze jedna: Wędzone 13°Blg -2,4 kg pilzeński - 2,9 kg wędzony steinbach (dzięki Daniel) Zacieranie: 52°C - 10' 63,5°C- 15' 73°C - 40' 77°C - filtracja Warzenie: - 10' - 30 g tradition - 70' - chłodzenie. Wyszło 13°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Dziś Porter poszedł w butelki. zapowiada się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Warka 499 - Wędzone 13°Blg z dnia 16 luty 2020r. Składniki: - pilzeński 3 kg; - monach 0,5 kg; - steinbach wędzony 2kg; - chmiel Tation (nie pamiętam ile); - w34/70. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - całość; - 65' - trochę; - 70' - chłodzenie. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Warka 500 - RIS Wędzony 31°Blg z dnia 17 luty 2020r. Składniki: - czekoladowy 0,8 kg; - pszeniczny 0,3, kg; - monach 0,5 kg; - karmel 1 kg; - Carafa 0,1 kg; - Wayermann wędzony 2,8 kg; - Steinbach wędzony 2kg; - chmiel Tatiton (nie pamiętam ile); - S-04. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 90; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - całość; - 70' - chłodzenie. Wyszło 10l. i 31°Blg. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Robisz piwo przyszłości:) punix 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 11 godzin temu, x1d napisał: Robisz piwo przyszłości:) Prawie by się udało :), dzx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Stout poszedł wczoraj też w butelki i keg, Wit dziś w kegi. Przelewam właśnie Wędzone #499, jest super. Dziś zatem będzie powtórka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Warka 500 - RIS Wędzony 31°Blg z dnia 17 luty 2020r. Zeszło do 10,8°Blg. Jeszcze przetrzymam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Warka 501 - Wędzone 12,5°Blg z dnia 23 luty 2020r. Składniki: - pilzeński 2 kg; - karmel 0,5 kg; - steinbach wędzony 2,9 kg; - chmiel Tation 40g; - w34/70. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - całość; - 65' - trochę; - 70' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Warka 502 -29 luty 12,3°Blg z dnia 29 luty 2020r. Składniki: - pilzeński 5 kg; - karmel 0,8 kg; - chmiel Tation 130g; - w34/70. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 60; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 90g - 70' - 60g i chłodzenie. Zrobiony na szybko, do szybkiego spożycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Dziś jademy z kolejnym RIS :), bez wędzonego słodu, wędzenie dziś w wędzarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Warka 500 - RIS Wędzony 31°Blg z dnia 17 luty 2020r. Rozlano dziś do flaszek. Wg refraktometru i obliczeń ma 13% alko i zeszło na 9°Blg....i tak bardzo dobrze...A smak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się