wena Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Widzę duduś , że wpadłaś w ulubiony temat. Jest nas tu trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Wena mam nadzieję, że na następne spotkanie dasz popróbować wyrobów ze swojej nowej wędzarki . duduś ! Wyrób wędlin domowych nie jest nam obcy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Wiele osób wędzi, ale obserwując poczynania np. Weny i porównując je ze swoimi wpadam w kompleksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Cześć Wiele osób wędzi, ale obserwując poczynania np. Weny i porównując je ze swoimi wpadam w kompleksy. Bogdan niepotrzebnie. Wena wędzi tak dlatego że ma warunki wędzić koło domu, jest mu tak wygodnie i ma kasę na zakup odpowiedniego sprzętu. A jak mu wyłącza prąd to nici z wędzenia. Dodatkowo trzeba powiedzieć że Wena ma dużo praktyki i wprawy. Czego i Tobie życzę Jadłem nie raz smakowitości Janka ale to e ja czegoś nie umiem zrobić jak on to nie powód do kompleksów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Wena mam nadzieję, że na następne spotkanie dasz popróbować wyrobów ze swojej nowej wędzarki . Oczywiście, jasna sprawa. @bogdan62 - pez przesady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 (edytowane) Gabioczywiście Twoje poczynania szczególnie w serowarstwie też znam np. posty : Coś na ząb czyli oscypek inaczej, Ser żółty na szybko czy też Ser topiony z dodatkami przeglądałam wielokrotnie. Wcześniej chciałam Wam przesłać kilka zdjęć z moich początków oraz z ostatnich wędzeń ale się nie udało może teraz się wkleją. Edytowane 29 Września 2010 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 (edytowane) Wcześniej chciałam Wam przesłać kilka zdjęć z moich początków oraz z ostatnich wędzeń ale się nie udało może teraz się wkleją. Pycha ! Edytowane 29 Września 2010 przez Gabi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Na sam widok ślinka leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) No to ja też dziasiaj cięzko pracuję. To znaczy siedzę przy komputerze i czasem zerkam czy jeszcze się dymi. Edytowane 30 Września 2010 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 A u mnie dzisiaj 12 kg indora do obróbki. Chyba będzie kiełbasa i jakaś szyneczka z piersi. O efektach wkrótce. Wena chyba sam tego nie zjesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 ale mom smak na te woszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 ale mom smak na te woszty Jo mom smak na wszystko. Chyba coś zrobia bo nie strzymom. Co za ludzie :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Wursztu nie robiłem. Inne przysmaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceemte Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 (edytowane) No, ja tez w koncu poczulem chec przegryzienia piwka czyms dobrym i dolaczylem do grona wedlinydomowe.pl Na razie wyrabiam surowizne dojrzewajaca i wyroby z szynkowara ale wedzok jest w budowie Polecam zwlaszcza ten przepis: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=560 proste, tanie ale przepyszne! Pokroic na cieniutkie plasterki jako zakaske, to juz zawsze bedziesz patrzal na czipsy do piwa z obrzydzeniem Edytowane 1 Października 2010 przez ceemte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Nie chcę nic sugerować, ale lepiej zrobisz jak zapiszesz się na banici.eu. Tam człowiek czuje się zaszczuty, posty znikają, ludzie są blokowani (nawet nasi najlepsi piwowarzy). Sam napisałem parę postów, a wciąż mam 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Cześć Polecam zwlaszcza ten przepis: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=560 : Robiłem już dwukrotnie, za każdym razem nie dotrwała do końca trzeciego etapu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Też polecam ten schabik jest super i nie jest trudny do zrobienia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Polecam zwlaszcza ten przepis:http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=560 No, jak słowo daje, wygląda smakowicie! Mam jednak małe pytanie: Po 5 dniach mięso włożyć do damskiej podkolanówki, kawałka rajstopy naciągnąć, zakręcić, przełożyć ponownie (mają być 3-4 warstwy). Pomijam te podkolanówki , ale kto mi powie gdzie mają być te 3-4 warstwy? Czy to mięso trzeba zwinąć? Szkoda, że nie ma więcej zdjęć z poszczególnych etapów produkcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 ale kto mi powie gdzie mają być te 3-4 warstwy? Czy to mięso trzeba zwinąć? to chyba chodzi o to, że wkładasz do tej skarpety (czy jak to tam zwał) okręcasz na końcu i ponownie przekładasz - to musi być chyba bardzo długa podkolanówka jakieś fetyszyzmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 ale kto mi powie gdzie mają być te 3-4 warstwy? Czy to mięso trzeba zwinąć? to chyba chodzi o to' date=' że wkładasz do tej skarpety (czy jak to tam zwał) okręcasz na końcu i ponownie przekładasz - to musi być chyba bardzo długa podkolanówka[/quote'] Dokładnie tak właśnie ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Cześć Dokładnie tak jak napisał wysłannik piekieł Chodzi o podkolanówkę, wbrew pozorom się świetnie naciąga. Ja robiłem 3 warstwy i potem sznurowałem, po dwóch trzech dniach poprawiłam sznurki bo mięso mocno traci na wadze i się obkurcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Ja też miałem go zrobić przy okazji, ale podpadło mi że nie ma ani soli ani peklosoli w przepisie. A że robiło się ciepło odpuściłem. Może spróbuję za parę dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 No, ja tez w koncu poczulem chec przegryzienia piwka czyms dobrym i dolaczylem do grona wedlinydomowe.pl Na razie wyrabiam surowizne dojrzewajaca i wyroby z szynkowara ale wedzok jest w budowie Polecam zwlaszcza ten przepis: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=560 proste, tanie ale przepyszne! Pokroic na cieniutkie plasterki jako zakaske, to juz zawsze bedziesz patrzal na czipsy do piwa z obrzydzeniem Do tego grzechu namówiłem kiedyś CODERA, ale coś mu nie wyszło. Namówiłem później szopa007 i ten łakomczuch zrobił to już kilka razy. Jest to proste i nie wymaga żadnego spesjalistycznego sprzętu. Wystarczą tylko chęci. Chyba w 2009 roku miałem ten schabik w Żywcu. Wiele osób go próbowało. Co najważniejsze wszyscy przeżyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Nie chyba w 2009r. tylko na pewno w 2009r. go miałeś i nie zapomniałem smaku do dzisiaj . Na pewno go spróbuję wykonać. Przy okazji, czy można go wywiesić na strychu w obecnej sytuacji ok. 13°C z wahaniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) No, ja tez w koncu poczulem chec przegryzienia piwka czyms dobrym i dolaczylem do grona wedlinydomowe.pl Na razie wyrabiam surowizne dojrzewajaca i wyroby z szynkowara ale wedzok jest w budowie Polecam zwlaszcza ten przepis: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=560 proste, tanie ale przepyszne! Pokroic na cieniutkie plasterki jako zakaske, to juz zawsze bedziesz patrzal na czipsy do piwa z obrzydzeniem ...może na razie nie jestem zadymiacz, tylko nacieracz... ile soli trzeba dać na kilowy schab? (2 płaskie łyżeczki kamiennej + 2 ząbki czosnku...) Edytowane 2 Października 2010 przez seniorroberto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się