Makaron Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Ja właśnie popijam piwko belgijskie na południ Francji, upał, bagietki, sery... tylko mi zimnego pilsa brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Smutne, ale zabrzmiało to jak słowa Jody. Moc i tak będzie y wielkimi. Joda rzekł by: Wielkim aktorem był on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Idę do zaprzyjaźnionej knajpy, szefunio dorósł i ostatnio radził mnie się jakie piwo niszowe i gdzie ma kupić. Idę mu zapodać okoliczne hurtownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Idę do zaprzyjaźnionej knajpy, szefunio dorósł i ostatnio radził mnie się jakie piwo niszowe i gdzie ma kupić. Idę mu zapodać okoliczne hurtownie. I co doradzisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Na początek Primatora (Lubin), chciał jakieś polskie więc dam mu namiar do 101piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 (edytowane) A ja ostatnio dyskutowałem z żoną i doszliśmy do wniosku, że trzeba się zarejestrować w bazie potencjalnych dawców szpiku kostnego (za dużo się naoglądaliśmy na oddziale). W sumie oddanie szpiku (o ile w ogóle zajdzie konieczność) nie jest jakimś wielkim wyczynem. W 80% przypadków separowany jest z krwi obwodowej (ostatnio byłem przy pobieraniu), więc tydzień podawania podskórnie neupogenu plus dwa seanse po ok. 4 godziny pod separatorem mnie nie przerażają. Jest ktoś chętny, by się przyłączyć? Edytowane 25 Czerwca 2011 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 A ja ostatnio dyskutowałem z żoną i doszliśmy do wniosku, że trzeba się zarejestrować w bazie potencjalnych dawców szpiku kostnego (za dużo się naoglądaliśmy na oddziale). W sumie oddanie szpiku (o ile w ogóle zajdzie konieczność) nie jest jakimś wielkim wyczynem. W 80% przypadków separowany jest z krwi obwodowej (ostatnio byłem przy pobieraniu), więc tydzień podawania podskórnie neupogenu plus dwa seanse po ok. 4 godziny pod separatorem mnie nie przerażają. Jest ktoś chętny, by się przyłączyć? hmmm , w jaki sposób przebiega rejestracja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Już zarejestrowałem się jakiś czas temu ale na razie szpiku nie chcieli jeszcze ode mnie. Krew oddaję w marę regularnie. Rejestracja polega na zgłoszeniu się w lokalnej stacji krwiodawstwa lub np do http://www.dkms.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Tu dowiesz się wszystkiego. http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html Tak czy owak warto dobrze przemyśleć rejestrację. Leży w Bydgoszczy chłopczyk z (bodajże) małopłytkowością, dla którego byłoby trzech potencjalnych dawców, ale jedna jest w ciąży, z drugim też jest jakiś problem, a trzeci się wycofał... I trzeba czekać na szczęśliwe rozwiązanie we Włoszech, bo chyba tam mieszka dawczyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Pamiętam jak kiedyś się chciałem zarejestrować to mi powiedzieli, że nie ma pieniędzy na badania dawców. Przerażające!! Nie wiedziałem, że można teraz załatwić to przez internet. Zarejestrowałem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretu Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Ja muszę w końcu użyć i odesłać ten zestaw do rejestracji więc na dniach też będę zarejestrowanym potencjalnym dawcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zabrałem się za mycie flaszek. Masakra dopiero skrzynka umyta a tu 200 potrzebne ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Zabrałem się za mycie flaszek. Masakra dopiero skrzynka umyta a tu 200 potrzebne ..... 200 transporterów??? Browar otwierasz??? Edytowane 26 Czerwca 2011 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 YYY prawie jak Browar 200 flaszek oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 ja się zarejestrowałem jako dawca dawno temu jak była akcja na politechnice, ale jeszcze nikt się do mnie nie zgłosił. Często zamiast krwi oddaje płytki i jakoś siedzenie na separatorze mnie nie przeraża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Umyłem, zdezynfekowałem i zabezpieczyłem ze 100 flaszek w międzyczasie przy grillu dowiedziałem się, że mój dunkelweizen nie smakuje jak jakiekolwiek znane piwo ale jest smaczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Czyja to sprawka ???? http://halcnow.pl/forum/archive/index.php/thread-168-2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Czyja to sprawka ???? http://halcnow.pl/forum/archive/index.php/thread-168-2.html Pytasz o browar czy zdjęcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Hehehe o zdjęcie i wpis na tamtym forum. Ktoś od nas ?? Zastanawiam się do kogo jeszcze te piwa mogły dotrzeć.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Znajomi zabierają mnie dzisiaj do Krakowa na Kazimierz. Odbywa się tam impreza pt? ?Festiwal Kultury Żydowskiej? Czy ktoś z naszego grona tam będzie? Chętnie się spotkam. Czy warto tam być, bo ja jadę bez przekonania ta kultura jest mi obca nieznana?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 stwierdziłem że skoro jeszcze mam trochę wolnego czasu (sic!) to sobie w pokoju zrobię lyfting i wygipsuję ściany, odmaluję, założę klimatyzację i ogólnie go trochę podpieszczę co to jak wrócę z pracy przyjemnie było. Idzie mi powoli bo żeby wszystkiego nie zabrudzić pracuję etapami stawiając przegrody z folii, ale już widać postępy postanowiłem w ramach celebracji zakończenia kolejnego etapu wypić jedną z buteleczek zakupionych w Żywcu. Padło na Urthrl Hop-it, któe to kupiłem ze względu na etykietę i muszę powiedzieć, że się nie zawiodłem. Piwo to jest połączeniem tripla z IPĄ i muszę powiedzieć że to połączenie jest bardzo dobre - aromat i smak chmielu wraz z fenolami belgów to naprawdę świetna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 klima? burżuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 trudno żebym nie miał klimy skoro brat jest w branży. Poza tym mieszkam na poddaszu i latem potrafi być naprawdę gorąco. Nawet jak na belgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 (edytowane) Serek homogenizowany o północy... ... i opona letnia rośnie. Edytowane 3 Lipca 2011 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Ja lepiej. Nowa Fortuna wiśniowa... Wg tego co wyczytałem ma to być piwo zbliżone do belgijskiego krieka. Nigdy takowego nie piłem więc trudno mi ocenić. Fortuna smakuje jak piwo ze zbyt dużą ilością soku wiśniowego. Jak na mój gust za słodkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się