Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Witajcie, czy mógłby mi ktoś podać sprawdzony przepis na porter Bałtycki na bazie ekstraktów? Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Samej receptury nie znam, ale sklep homebrewing ma coś takiego w swojej ofercie: https://homebrewing.pl/piwo-porter-baltycki-21-blg-zestaw-surowcow-z-ekstraktow-p-1143.html Możesz kupić od nich, albo podejrzeć listę surowców i spróbować odtworzyć to piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 (edytowane) 50 minutes ago, ciezkicoswybrac said: Samej receptury nie znam, ale sklep homebrewing ma coś takiego w swojej ofercie: https://homebrewing.pl/piwo-porter-baltycki-21-blg-zestaw-surowcow-z-ekstraktow-p-1143.html Możesz kupić od nich, albo podejrzeć listę surowców i spróbować odtworzyć to piwo. Myślałem o tym, tylko dwadzieścia parę złotych za dostawę nawet jak robisz zakupy za 400 pln to trochę mnie odrzuca. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez Łuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 59 minut temu, Łuki napisał: Myślałem o tym, tylko dwadzieścia parę złotych za dostawę nawet jak robisz zakupy za 400 pln to trochę mnie odrzuca. Jest paczkomat za 13zł. Chociaż mnie bardziej razi cena samego zestawu, ale dawno nie warzyłem z ekstraktów, więc możliwe że faktycznie tak drogo to wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Godzinę temu, Łuki napisał: Myślałem o tym, tylko dwadzieścia parę złotych za dostawę nawet jak robisz zakupy za 400 pln to trochę mnie odrzuca. No to kup gdziekolwiek indziej takie same składniki i zrób z nich portera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 14 minutes ago, fotohobby said: No to kup gdziekolwiek indziej takie same składniki i zrób z nich portera. Są inne sklepy, ktorevpo przekroczeniu pewnej kwoty najczęściej 300 lub 400 to wysyłkę maja gratis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 (edytowane) 42 minuty temu, Łuki napisał: Są inne sklepy, ktorevpo przekroczeniu pewnej kwoty najczęściej 300 lub 400 to wysyłkę maja gratis. Kup na allegro, ze smaretm wysyłka gratis ps które to sklepy? Edytowane 16 Stycznia 2023 przez anteks Łuki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 55 minutes ago, fotohobby said: No to kup gdziekolwiek indziej takie same składniki i zrób z nich portera. Browamator, twojbrowar itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 1 hour ago, ciezkicoswybrac said: Jest paczkomat za 13zł. Chociaż mnie bardziej razi cena samego zestawu, ale dawno nie warzyłem z ekstraktów, więc możliwe że faktycznie tak drogo to wychodzi. Paczkomat 40, kurier 50 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 20 minut temu, Łuki napisał: Browamator, twojbrowar itp Fakt, tylko policz koszt zestawu u Doroty i w pozostałych. 17 minut temu, Łuki napisał: Paczkomat 40, kurier 50 ? U Doroty paczkomat 12.95zł, kurier 25zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 5 minutes ago, anteks said: Fakt, tylko policz koszt zestawu u Doroty i w pozostałych. U Doroty paczkomat 12.95zł, kurier 25zł No to nie wiem… ja właśnie patrzyłem i ceny jak napisałem… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 8 minut temu, Łuki napisał: No to nie wiem… ja właśnie patrzyłem i ceny jak napisałem… https://homebrewing.pl/sposoby-wysylek-pm-16.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 36 minutes ago, anteks said: https://homebrewing.pl/sposoby-wysylek-pm-16.html Ok, to teraz jasne, u mnie wyszło ponad 30 kg, to pomnożyli x3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 7 minut temu, switalek napisał: 1 paczka drożdży porterowych Oho! Dramatycznie zły pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 20 minut temu, switalek napisał: 1 paczka drożdży porterowych... Dodaj drożdże i fermentuj przez 7-10 dni. Przelej do beczki lub butelki i pozostaw do dojrzewania przez kilka tygodni. ______________________________________________https://www.rst.software/services/product-workshop No ja bym się nie odważył. Porterowych czyli jakich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) Super. Uwielbiam portera bałtyckiego. Z chęcią zrobię. Dajcie proszę namiar tylko na te cudowne drożdże i info jak rozpuścić słód podczas gotowania. Może trzeba dodać trochę NaOH. Tylko jak potem z fermentacją? Ale ogólnie przepis fajny. Na plus, że nie trzeba filtrować, wysładzać i pilnować temperatur zacierania. Duża oszczędność czasu. Edytowane 17 Stycznia 2023 przez wizi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Kolega od przepisu to jakiś bot chyba, bo dziwne wklejki tu zamieszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 39 minut temu, fotohobby napisał: Kolega od przepisu to jakiś bot chyba, bo dziwne wklejki tu zamieszcza Kolega nie wiem,.ale przepis wygląda jak generowany przez ai. Użytkownik dostał kolejne (ostatnie) ostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 30 minut temu, zasada napisał: Kolega nie wiem,.ale przepis wygląda jak generowany przez ai. Użytkownik dostał kolejne (ostatnie) ostrzeżenie. Może postanowił w ten sposób rozreklamować tą stronę, którą ma w podpisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 5 godzin temu, fotohobby napisał: Kolega od przepisu to jakiś bot chyba, bo dziwne wklejki tu zamieszcza Sam go zgłosiłem jak zamieścił podobny post w wątku o grainfather. Ale najpierw tutaj dotarłem. Choć przyznam, że po dacie dołączenia miałem wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi