wizi Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego A żeś się uczepił klarownego piwa. Nalej do porcelanowego kufla i pij jakie jest. Jak smaczne to po co się przejmujesz zamgleniem? Kombinując możesz je jeszcze popsuć. Reters 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf78 Opublikowano 2 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Godzinę temu, wizi napisał(a): A żeś się uczepił klarownego piwa. Nalej do porcelanowego kufla i pij jakie jest. Jak smaczne to po co się przejmujesz zamgleniem? Kombinując możesz je jeszcze popsuć. Wiesz masz rację! Przetrzymam jeszcze w chłodnym miejscu do jutra i do butelek. Aromat jaki chciałem uzyskać (owoców tropikalnych) jest świetny. Nie wiem jednak czy to wina tych drożdży IPA verdent, czy gdzieś mój błąd w procesie warzenia. Reters 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwinho Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Jeśli już to nie wina, a zaleta. Verdant IPA zostały specjalnie wyselekcjonowane do hazy ipek i mają mieć niską flokulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Dokładnie. Jedne z lepszych drożdży do Hazy Ipa i podobnych styli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf78 Opublikowano 2 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego (edytowane) To przyjmę, że to moje Kangaro 13,9 BLG to Hazy IPA 😉 Edytowane 2 Lutego przez Raf78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf78 Opublikowano 23 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego (edytowane) W dniu 2.02.2024 o 12:01, Pikczer napisał(a): Z opisu i koloru wnioskuję, że to co zrobiłeś to może być bardzo smaczne piwo. Nie klaruj go teraz na siłę. Pomijając Stouta przez którego absolutnie nic nie widać to u mnie każde piwo klaruje się podczas refermentacji. Ja nawet chciałbym żeby były mętne a one i tak się klarują prędzej czy później. Ja bym już nic nie kombinował i cierpliwie wyczekiwał dnia degustacji. Cierpliwości nauczyłem się przy winach. Np na wino z truskawek czekam nie mniej niż 3 lata bo nie da się go wcześniej pić. Miałeś rację pisząc! "Z opisu i koloru wnioskuję, że to co zrobiłeś to może być bardzo smaczne piwo" Degustacja po 3 tygodniach... aromat i smak the best... Faktycznie nie jest wizualnie jak ze strony TB-klarowne, pewnie zastosowane inne drożdże, ale dla mnie przyjmuję, że jest to piwo Hazy 😀 Edytowane 23 Lutego przez Raf78 elroy i Pikczer 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikczer Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego No i super jest Ładnie wygląda:) Fajna pianka a smak mogę sobie tylko wyobrazić Jakie kolejne w planach jak butelki się opróżnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf78 Opublikowano 27 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego (edytowane) 20 godzin temu, Pikczer napisał(a): No i super jest Ładnie wygląda:) Fajna pianka a smak mogę sobie tylko wyobrazić Jakie kolejne w planach jak butelki się opróżnią? Będzie AIPA w trakcie tworzenia receptury Edytowane 27 Lutego przez Raf78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf78 Opublikowano 31 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja Piwo kangaro z zestawu słodów z TB wykonane kolejny raz, tym razem na drożdżach US 05. Reters i elroy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja Ładne widoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf78 Opublikowano 31 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja (edytowane) @elroy 😄 Zapraszam na mój taras i piwko z widokiem na Pilsko:-) taras własnoręcznie wykonany, ale to chyba już inne forum 😀 Edytowane 31 Maja przez Raf78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja A tak mi się wydawało, że to te okolice, ale nie byłem pewien Świetna miejscówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf78 Opublikowano 15 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) A oto moje dwa piwka i wieczorna degustacja. Z prawej strony kangaro, z lewej Single hop citra. Edytowane 15 Czerwca przez Raf78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi