dori Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Nowy sprzęt w uCiesznym Browarku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Kiedy w sprzedaży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ładniutkie Ile litrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Kiedy w sprzedaży? Fermentory? Są tylko i wyłącznie na własny użytek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Echchch. Jakie apetyczne zdjątko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Gratulacje. Fajne cacko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Cześć. do wytrawienia spawy koło zaworów. Gratki! Oczywiście zazdraszczam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Fermentory? Są tylko i wyłącznie na własny użytek te i owszem, ale następne by trzeba do sprzedaży wprowadzić Fajne "zabawki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Warki 166 i 167 to wariacje na temat witbiera. 166 już wypite, a 167 właśnie fermentuje. Teraz chłodzi się kolejna warka, wzorowana na bardzo udanej warce 147 czyli amerykańskiej pszenicy. WARKA 168 AMERYKAŃSKA PSZENICA Zasyp: 6,0kg słód pilzneński 6,0kg słód pszeniczny jasny Zacieranie: 15 minut w 44C 5 minut w 52C 45 minut w 63C 25 minut w 72C Gotowanie 70 minut Chmielenie: 30g Citry do pierwszej brzeczki 25g Citry w 10 minucie gotowania 15g Citry w 65 minucie gotowania 65g Citry podczas chłodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Wyszło 40l brzeczki o ekstrakcie 13,5Blg. 1/2 zadana uwodnionymi Mauribrew Weiss, a reszta uwodnionymi Danstar Nottingham. Pachnie ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) dostałem taką na citrze pszenicę od znajomego, super piwko, pachniało limonką. Na lato akurat. Domyślałem się, że było na tym chmielu a teraz mam pewność, czyli moją 18stką będzie warka ''pszenna limonka'' dzięki za podpowiedź Edytowane 28 Czerwca 2013 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Teraz chłodzi się kolejna warka, wzorowana na bardzo udanej warce 147 czyli amerykańskiej pszenicy. Z tego co pamiętam to była dość przypadkowa, ze względu na awarię pompy. Nie zaszkodziło jej to jednak skoro była smaczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Teraz chłodzi się kolejna warka, wzorowana na bardzo udanej warce 147 czyli amerykańskiej pszenicy. Z tego co pamiętam to była dość przypadkowa, ze względu na awarię pompy. Nie zaszkodziło jej to jednak skoro była smaczna Była rewelacyjna i niestety szybko zniknęła Dziś znów powtórka, tym razem z GCh. WARKA 169 BELGIAN PALE ALE Zasyp: 7,5kg pale ale 3,0kg monachijski 0,9kg abbey malt 0,4kg Carabelge Zacieranie: 5 minut w 55°C 20 minut w 64°C 45 minut w 72°C Gotowanie 65 minut Chmielenie: 60g Brewers Gold w 5 minucie gotowania 60g Styrian Goldings + mech irlandzki w 50 minucie gotowania anteks i marekch2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Ja jutro będę rozlewał piwo wg tej receptury . Ciekawy jestem jakie wyszlo Saison wg Pani receptury wyszedl świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Teraz chłodzi się kolejna warka, wzorowana na bardzo udanej warce 147 czyli amerykańskiej pszenicy. Z tego co pamiętam to była dość przypadkowa, ze względu na awarię pompy. Nie zaszkodziło jej to jednak skoro była smaczna Była rewelacyjna i niestety szybko zniknęła Dziś znów powtórka, tym razem z GCh. WARKA 169 BELGIAN PALE ALE Zasyp: 7,5kg pale ale 3,0kg monachijski 0,9kg abbey malt 0,4kg Carabelge Zacieranie: 5 minut w 55°C 20 minut w 64°C 45 minut w 72°C Gotowanie 65 minut Chmielenie: 60g Brewers Gold w 5 minucie gotowania 60g Styrian Goldings + mech irlandzki w 50 minucie gotowania Tak tylko z ciekawości, na jakich robaczkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Ja jutro będę rozlewał piwo wg tej receptury . Ciekawy jestem jakie wyszlo Saison wg Pani receptury wyszedl świetny Cieszę się, że Saison się udał, mam nadzieję że BPA będzie równie dobre Swoją drogą jakoś staro się czuję ostatnio na tym forum, wszyscy mi walą "per Pani" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tu nie chodzi o wiek bo pewnie jestem starszy tylko o szacunek dori 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tak tylko z ciekawości, na jakich robaczkach? Na Wyeast 3522 Belgian Ardennes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Swoją drogą jakoś staro się czuję ostatnio na tym forum, wszyscy mi walą "per Pani" Ukryj liczbę warek, to się odmłodzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Swoją drogą jakoś staro się czuję ostatnio na tym forum, wszyscy mi walą "per Pani" Ukryj liczbę warek, to się odmłodzisz Ojjj tam, nie czuje potrzeby odmładzania się, ale na forum zawsze pisaliśmy do siebie "per ty", dlatego zaczęłam się zastanawiać o co chodzi, że coraz częściej ludzie zwracają się do mnie - proszę pani Belgian Pale Ale już pięknie fermentuje Dziś chyba uwarzymy coś na ekstraktach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ojjj tam, nie czuje potrzeby odmładzania się, ale na forum zawsze pisaliśmy do siebie "per ty", dlatego zaczęłam się zastanawiać o co chodzi, że coraz częściej ludzie zwracają się do mnie - proszę pani Piwo.org najkulturalniejsze forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) dlatego zaczęłam się zastanawiać o co chodzi, że coraz częściej ludzie zwracają się do mnie - proszę pani Jak zwykle prawdopodobnie wynika to ze złożenia kilku elementów: 1. Twój licznik jest już b.wysoki 2. jesteś "modem" 3. prowadzisz sklep 4. itd. itp 5. Piwo.org najkulturalniejsze forum Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 WARKA 170 AUSTRALIJSKIE PALE ALE 2x 1,7kg ekstrakt słodowy jasny WES 15g i 30g chmiel Galaxy drożdże Danstar Nottingham Ekstrakty zagotowane z 20l wody. Na początku gotowania dodane 15g chmielu Galaxy. Gotowanie 60 minut, tuż przed wyłączeniem palnika do brzeczki poszło 30g chmielu Galaxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Powiedz Dori jak nowe fermentory stożkowe sprawdzają się w praktyce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekch2 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Teraz chłodzi się kolejna warka, wzorowana na bardzo udanej warce 147 czyli amerykańskiej pszenicy. Z tego co pamiętam to była dość przypadkowa, ze względu na awarię pompy. Nie zaszkodziło jej to jednak skoro była smaczna Była rewelacyjna i niestety szybko zniknęła Dziś znów powtórka, tym razem z GCh. WARKA 169 BELGIAN PALE ALE Zasyp: 7,5kg pale ale 3,0kg monachijski 0,9kg abbey malt 0,4kg Carabelge Zacieranie: 5 minut w 55°C 20 minut w 64°C 45 minut w 72°C Gotowanie 65 minut Chmielenie: 60g Brewers Gold w 5 minucie gotowania 60g Styrian Goldings + mech irlandzki w 50 minucie gotowania I jeszcze jedno pytanko, jeżeli można: ile wody na powyższą recepturkę i czy to jest ta receptura, jesli tak to czemu się różni? Pozdrawiam Edytowane 10 Lipca 2013 przez marekch2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się