krzysiek9999 Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 E tam, za tyle samo można mieć 24 puszki Kasztelana i to niepasteryzowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy ĄĘ Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 A przecież każdy wie, że niepasteryzowany to prawie to samo co kraftowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Kumpel mi mówił że w Tesco można dostać szklankę sprzedawaną jako dedykowana do żywiec saison, (czyli de facto craft master one) za 10zł bez konieczności kupowania piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Kumpel mi mówił że w Tesco można dostać szklankę sprzedawaną jako dedykowana do żywiec saison, (czyli de facto craft master one) za 10zł bez konieczności kupowania piwa. Potwierdzam były. Są też shakery 0,3 l i do białego szklanki w tej samej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 W TESCO za 4 dowolne żywce, nawet porter jest 14zł i szkło do żapy albo saison'a gratis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 W Żabce Leffe Royale za 12zł, oraz powrót dwóch Smoków z Fortuny za 6zł wielosztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Kumpel mi mówił że w Tesco można dostać szklankę sprzedawaną jako dedykowana do żywiec saison, (czyli de facto craft master one) za 10zł bez konieczności kupowania piwa. Potwierdzam były. Są też shakery 0,3 l i do białego szklanki w tej samej cenie. Drogo panie,w Kaliszu kupiłem po 7 peelenów 0,3l. Wysłane z mojego V9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 U nas szklankę dodawali do 4 porterów, przy czym porter też na promocji, 2 za 7zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 W Delikatesach Centrum bardzo dobra promocja na żywce. Nieważne jaki, nawet porter, 3,39. Ponieważ obowiązuje kwestia zwrotności, najtaniej wychodzi wziąć porterki z półeczki i mieć o parę więcej zwrotek. Ja za 5 porterów z 8 zwrotkami zapłaciłem 16zł, taniej nie widzę. No i jest to tańsza promocja niż aktualna w TESCO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 W Delikatesach Centrum bardzo dobra promocja na żywce. Nieważne jaki, nawet porter, 3,39. Ponieważ obowiązuje kwestia zwrotności, najtaniej wychodzi wziąć porterki z półeczki i mieć o parę więcej zwrotek. Ja za 5 porterów z 8 zwrotkami zapłaciłem 16zł, taniej nie widzę. No i jest to tańsza promocja niż aktualna w TESCO. Z ciekawości: po cholerę Ci portery z żywca? Warzę rzadko, pewnie dużo rzadziej niż Ty, a mimo wszystko połowę muszę rozdawać bo nie jestem w stanie wypić tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Warzę rzadko, pewnie dużo rzadziej niż Ty 64/8 = 8 Tak tylko na podstawie liczb w profilach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ze wszystkich żywców, porter jest najbardziej pijalny, więc za tę cenę sprawdza się jako piwo codzienne, regularne, własne portery są tylko od wielkiego święta, co trzeba to się rozda, i owszem, ale żeby nie być w stanie wypić własnego piwa, które się nawarzyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 64/8 = 8 Tak tylko na podstawie liczb w profilach. Twoje wyliczenie wykazuje, że kolega ma 8 razy więcej warek niż ja, a czy warzy częściej? Myślę, że tutaj może być różnie. Pierwsza warkę uwarzyłem w sierpniu tego roku, mamy grudzień i mam 7 warek na koncie Bogi ja Ci powiem, że dla mnie stwierdzenie piwo codzienne jest strasznie gryzące. Bardzo źle i niebezpiecznie mi się kojarzy. Piję 2-3 piwa tygodniowo, przy "święcie" piję do 5 w tygodniu. Dlatego dziwię się, że jak ktoś warzy to jeszcze coś kupuje. Często widzę fajne piwka w sklepie, ale w domu tyle do wypicia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 64/8 = 8 Tak tylko na podstawie liczb w profilach. Twoje wyliczenie wykazuje, że kolega ma 8 razy więcej warek niż ja, a czy warzy częściej? Myślę, że tutaj może być różnie. Pierwsza warkę uwarzyłem w sierpniu tego roku, mamy grudzień i mam 7 warek na koncie Bogi ja Ci powiem, że dla mnie stwierdzenie piwo codzienne jest strasznie gryzące. Bardzo źle i niebezpiecznie mi się kojarzy. Piję 2-3 piwa tygodniowo, przy "święcie" piję do 5 w tygodniu. Dlatego dziwię się, że jak ktoś warzy to jeszcze coś kupuje. Często widzę fajne piwka w sklepie, ale w domu tyle do wypicia... To jak od sierpnia to w okresie od założenia browaru częściej od kolegi Bogi. Koniec czepialstwa W temacie - piję mało ale nie wyobrażam sobie pić tylko własną produkcję. Za dużo ciekawego się dzieję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_72 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 W Intermarche w ramach promocji na piwa importowane od 2-8 lutego jest m.in. London Pride od Fullersa za 4,99 zł, w konserwie 500 ml. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Radko Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Auchan Krasne Miłosław w 5paku, wszystkie rodzaje 9,99zl, zostały raptem 3 zestawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Aldi - Porter Łódzki 2,9 zł. Od 8 marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 W Lidl'u zestaw Petrus, 3 piwka starzone w beczce i kwaśne oraz 3 standardowe, blond, dubbel i tripel. Ma być oficjalnie od jutra, ale dziś już zostało 17 pudełek, więc radzę się spieszyć! Gratka zwłaszcza dla uczestników wczorajszego Zlotu, gdzie mogliśmy pokosztować i flanders ale i flanders ale z wiśniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 W Lidl'u zestaw Petrus, 3 piwka starzone w beczce i kwaśne oraz 3 standardowe, blond, dubbel i tripel. Dzięki dobry człowieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Intermarche trochę piwek. Piwo kord za 15zł Ktoś wie co to warte? KubaMik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Piwo uwarzone przez Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy z Piotrkowa Trybunalskiego, leżakowane w beczce po Jack Daniel's , brandy, koniaku, czerwonym winie i bourbon'ie. Które jest w gazetce?(opis producenta) Piwo długo dojrzewające, leżakowane w drewnianych beczkach po szlachetnych, mocnych alkoholach, co potęguje złożony charakter trunku. Połączenie dwóch stylów piwnych z najwyższej półki - angielskiego Barley Wine i belgijskiego Quadrupla. Pierwszy z nich to gładkość, karmelowa słodycz i pełnia, najważniejsze cechy drugiego to owocowo-korzenne aromaty z wyraźną, lecz nie dominującą nutą alkoholową. Ciesz się pełnią aromatów i smaków powstałych na etapie fermentacji i leżakowania.Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.Receptura Krzysztof Juszczak.Skład: woda; słody jęczmienne i pszeniczne; owies i pszenica niesłodowane; granulat chmielowy, drożdże piwowarskie; przyprawy. Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Bogi INTseed 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Auchan Gliwice /Knurów, ten przy A4, gar 40l 140zl,emalia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 W lidlu od czwartku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Gulden Draak - dark triple?Nie ma takiego na BA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) https://www.beeradvocate.com/beer/profile/48/155/ sam browar tak go określa Dodam jeszcze, że cała belgia już jest w Lidl'u (tylko kożlak nie wchodzi), no i Gauloise jest blondynką, a nie bursztynką. Zainteresowanie średnie, biorą pojedyncze sztuki. Kożlak wchodzi jako czteropak, więc się nie zdziwcie, resztę można pojedynczo. Edytowane 25 Maja 2017 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi