Ochlaptus Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) Moje jedyne piwa to american wheat i jedno APA około 20ibu dlatego rzucał się na 40ibu teraz a zasyp na 22l około .na zimno jeszcze nie chce się bawić. Bardziej zastanawiam się czy sensowny przepis zrobiłem. Ale mówicie,że chmiel lepiej na 5/10min? Chlodze w wannie a do 5/10min schodzę na 70 stopni około i to też bralem trochę pod uwagę Wychodzi mi z przepisu ponad 40 ibu i wyżej nie chce póki co skakać,bo więcej jak20 nie próbowałem. Cieszę się,że padła opinie a, iż przepis ok. Dziękuję Jutro rano biorę się za Warkę Edytowane 8 Sierpnia przez Ochlaptus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, Ochlaptus napisał(a): Moje jedyne piwa to american wheat i jedno APA około 20ibu dlatego rzucał się na 40ibu teraz a zasyp na 22l około .na zimno jeszcze nie chce się bawić. Bardziej zastanawiam się czy sensowny przepis zrobiłem. Ale mówicie,że chmiel lepiej na 5/10min? Chlodze w wannie a do 5/10min schodzę na 70 stopni około i to też bralem trochę pod uwagę Wychodzi mi z przepisu ponad 40 ibu i wyżej nie chce póki co skakać,bo więcej jak20 nie próbowałem. Cieszę się,że padła opinie a, iż przepis ok. Dziękuję Jutro rano biorę się za Warkę Skoro chłodzisz w wannie, to proponuję cały lubelski sypnąć dopiero po wyłączeniu palnika, albo połowa po wyłączeniu palnika, a druga połowa po schłodzeniu do 70-80°C (hopstand). Edytowane 8 Sierpnia przez punix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian33 Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września Witam, mam 3 letni słód śrutowany i nieśrutowany, czy mogę z tego uwarzyć piwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września 4 minuty temu, Adrian33 napisał(a): Witam, mam 3 letni słód śrutowany i nieśrutowany, czy mogę z tego uwarzyć piwo ? Jeśli nie zatęchł, nie zapleśniał, nie zawilgotniał to tak. Z nieśrutowanym pewniejsza będzie sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 12 Września Udostępnij Opublikowano 12 Września 9 godzin temu, Adrian33 napisał(a): Witam, mam 3 letni słód śrutowany i nieśrutowany, czy mogę z tego uwarzyć piwo ? Wyżyłem na 8 letnim i było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się