buli Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Pewnie się nie przebiję w tej burzy ale: W jakiej temperaturze przechowywane jest piwo przez 3 tyg od terminu zgłaszania a konkursem? Możliwe że jedno z piw zleję do butelek na 2-3 dni przed wysyłką i jak pójdzie do lodówki to się może niedogazować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Mam podobny problem - raczej nie będę ryzykował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Pewnie się nie przebiję w tej burzy ale: W jakiej temperaturze przechowywane jest piwo przez 3 tyg od terminu zgłaszania a konkursem? Możliwe że jedno z piw zleję do butelek na 2-3 dni przed wysyłką i jak pójdzie do lodówki to się może niedogazować... Z tego co pamiętam piwo jest raczej przetrzymywane w chłodnych warunkach, a dopiero na 1-2 dni przed eliminacjami jest wstawiane do lodówki. Jeżeli nie jesteś pewien czy się nagazuje to nie ślij go... Po drugie zależy też jakie to piwo na jakich drożdżach itp. Ważniejsze od finału jest czy przejdzie eliminacje i czy sędziowie dopuszczą je za niskie nagazowanie do niego Druga sprawa jak będziesz pewny czy z piwem jest wszystko w porządku? Czy nie ma żadnych oznak diacetylu albo aldehydu octowego, które wychodzą w młodych piwach, a je często dyskwalifikują z konkursów Edytowane 14 Maja 2014 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Druga sprawa jak będziesz pewny czy z piwem jest wszystko w porządku? Oczywiście nie będę pewny ale warto zaryzykować Z tego co wiem to w tamtym roku GCh miał ok miesiąca więc też słany był młodziutki. Oczywiście nie wierzę że akurat to piwo wygra ale jestem z różnych względów bardzo ciekaw metryczki:) Kiedy są eliminacje? Drożdże teoretycznie powinny sobie poradzić w temperaturze 15-16 stopni, ale wiadomo że wtedy gazuje się jeszcze wolniej. No nic, może uda się zlać z 4-5 dni przed wysyłką, do tego chwila na poczcie i może da radę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Pewnie się nie przebiję w tej burzy ale: W jakiej temperaturze przechowywane jest piwo przez 3 tyg od terminu zgłaszania a konkursem? Możliwe że jedno z piw zleję do butelek na 2-3 dni przed wysyłką i jak pójdzie do lodówki to się może niedogazować... Piwa przechowywane są w piwnicy ok. 14 st. C. Piwa na eliminacje trafiają do lodówki ok. 6-10 st. na ok. 2 dni wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Przepraszam, ja w kwestii formalnej ;-) Sam się na festiwal wybieram i chciałbym zaproponować taką małą akcję, która pomoże w poznawaniu ludzi z forum. Proponuję abyśmy sobie podrukowali jakieś identyfikatory z logiem forumowym i nickiem. W tłumie szybko się odnajdziemy, poznamy i może wypijemy piwko ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 W tamtym roku była taka akcja, ale jako że mnie nie było, nie wiem na ile była skuteczna. Może niech wypowiedzą się osoby który były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Była skuteczna, plakietki w większości rozdane były, dostałem dwie na każdy dzień, dość dobrze się trzymały i sporo osób można było przez to poznać... Ale i tak tam tak dużo osób przyjeżdża, że nie idzie wszystkich spamiętać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Szanujący się piwowar posiada koszulkę z logo swojego browaru Quentin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Akurat Krzysiek takową ma... Ba, w innej go chyba nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MINIAK Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Co można było zobaczyć we Wrocławiu, moja nadal się trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszka Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Czy aby przekazać piwa na konkurs osobiście, trzeba się wcześniej umawiać czy można w ciemno walić do Piwiarni Żywieckiej. Będę w sobotę lub niedziele przejeżdżał przez Żywiec więc mógłbym sobie podrzucić jakieś piweczka na konkursik tylko nie wiem dokładnie kiedy i o której stąd moje pytanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jak niechcesz całować klamki to lepiej zadzwoń, kontakt to pani Małgorzata Mrowiec dostępna pod numerem telefonu: 515 216 098 (info z regulamiu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Waliłem w ciemno przy okazji weekendowego wyjazdu i nie było z tym problemu. Kilka dni temu dostałem e-maila z informacją o przyjęciu piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszka Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Waliłem w ciemno przy okazji weekendowego wyjazdu i nie było z tym problemu. Kilka dni temu dostałem e-maila z informacją o przyjęciu piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszka Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 oczywiście wybieram się w godzinach otwarcia pijalni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Pomysł z identyfikatorami świetny . Z koszulkami jeszcze lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Termin nadsyłania piw to 1 czerwca z tym, że to jest niedziela zatem dzień wolny, więc tak się zastawiam czy aby nie było właściwym aby uznać, że piwa które przyjdą w poniedziałek 2 czerwca zostały nadesłane w terminie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Wiesz teoretycznie w takich sytuacjach ważny jest termin wysyłki, bo bzdurą by było określanie terminu odebrania paczki pocztowej za końcowy skoro mogą być poślizgi na poczcie na co nie ma wpływu piwowar. Myślę, że nikt nie będzie się rzucał, ale nie rozumiem czemu miałbyś zwlekać z wysyłką? Wysłać w mijającym już tygodniu (na co jest za późno) maksymalnie w poniedziałek i siur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Termin nadsyłania piw to 1 czerwca z tym, że to jest niedziela zatem dzień wolny, więc tak się zastawiam czy aby nie było właściwym aby uznać, że piwa które przyjdą w poniedziałek 2 czerwca zostały nadesłane w terminie? Nie licz na wyrozumiałość w przypadku opóźnienia, byli już tacy którzy liczyli... Edytowane 24 Maja 2014 przez Maryh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Rozumiem, że w kwestii pojemności butelek, też nie ma zlituj się i 0,33l nie zostaną dopuszczone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 W RIS-e tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Podziękował za udział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Termin nadsyłania piw to 1 czerwca z tym, że to jest niedziela zatem dzień wolny, więc tak się zastawiam czy aby nie było właściwym aby uznać, że piwa które przyjdą w poniedziałek 2 czerwca zostały nadesłane w terminie? Pewnie tak będzie. Zobaczymy w praktyce. Choć z drugiej strony piwa wysłane ewidentnie za późno, i dostarczone za późno przyjęte nie zostaną, by było fair w stosunku do innych. Tak, że zaczął się ostatni tydzień przyjmowania piw! Przy okazji przypominam o kategorii na 2015 rok. Belgian-Style Sour Ale. Będzie to dość szeroka kategoria grupująca piwa kwaśne w stylu belgijskim o owocowo-estrowo-fenolowym aromacie, jednak bez dodatków owocowych. Przykładami są Geueze, Lambic, Oud Bruin czy Flanders Red Ale. Ich zakres gęstości mieści się pomiędzy 11 a 18 °Blg, alkohol pomiędzy 4-8, natomiast goryczka pomiędzy 10-25 IBU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Niestety występuje problem z dostępem do strony PSPD. Formularza zgłoszeniowy dostępny też bezpośrednio TUTAJ Edytowane 28 Maja 2014 przez pablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się