x1d Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 2 godziny temu, anteks napisał: oryginalnego starsana nie trzeba spłukiwać Ja tam spłukiwałbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Bzdura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Bzdura. Co jest bzdurą, że trzeba czy nie trzeba spłukiwać?Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Według wyznawców Star Sana bzdurą jest spłukiwanie. Smacznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 3 godziny temu, emcede napisał: Co jest bzdurą Bzdurą jest spłukiwanie. SS jest pożywką. Wystarczy obczaić na YT jak to robią amerykanie. Albo poczytać. A kompletną bzdurą spłukiwanie wodą z kranu. Nie po to robi się rurkę, butelkę czy coś tam septycznym by to traktować wodą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) 7 godzin temu, emcede napisał: Nie wyczułeś ironii. Chodzi mi o to że oryginalnego starsana nie trzeba spłukiwać a te zamienniki tak. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Zależy jakie zamienniki, mam Chemsana i też nie trzeba go spłukiwać. Edytowane 26 Listopada 2019 przez skazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Na Brülosophy zrobili ostatnio test, gdzie do jednego kega zlali piwo i 3 litry Starsanu. Badani nie byli wstanie wskazać różnicy między piwem ze Starsanem a zwykłą próbką. http://brulosophy.com/2019/10/21/the-impact-star-san-foam-has-on-beer-character-exbeeriment-results/ Edytowane 27 Listopada 2019 przez buk0 ogoun 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 10 minut temu, buk0 napisał: Na Brülosophy zrobili ostatnio test, gdzie do jednego kega zlali piwo i 3 litry Starsanu. Badani nie byli wstanie wskazać różnicy między piwem ze Starsanem a zwykłą próbką. http://brulosophy.com/2019/10/21/the-impact-star-san-foam-has-on-beer-character-exbeeriment-results/ Chodziło o 3 litry piany ze Starsanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 17 godzin temu, zielony07 napisał: Bzdurą jest spłukiwanie. SS jest pożywką. Wystarczy obczaić na YT jak to robią amerykanie. Albo poczytać. A cholera wie ,za 10 lat może się okazać że to szkodliwa substancja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 A ja tak z innej beczki. Mam pytanie do użytkowników Sanipro rinse a mianowicie ten produkt ma dosyć silny zapach jakiego SS nie miał. Czy Wy też tak macie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietioszek Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Koniec końców... Spłukujecie w końcu ten chemipro SAN? jak to u was w praktyce wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eltomek Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 W dniu 22.10.2019 o 09:00, majlosz napisał: kwestie formalne związane z etykietami Niestety to dotyczy także PBW, który akurat mi się kończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eltomek Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Skontantowałem się z firmą Five Star Chemicals pytając ich o to, czy i kiedy problem dostępności ich produktów w UE zostanie rozwiązamy i otrzymałem następującą odpowiedź: Cytat Yes, we expect this issue to be resolved as soon as possible, we are hoping that it will be resolved by the end of February, ... Tak, oczekujemy, że problem zostanie rozwiązany najszybciej jak to możliwe, mamy nadzieję, że będzie to koniec lutego, .... Edytowane 9 Stycznia 2020 przez eltomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Ciekawe ilu klientów wróci do używania StarSan a ilu pozostanie przy zamiennikach. Tak czy inaczej informacja dobra. Może wraz z powrotem na rynek europejski wzrośnie konkurencja i spadną ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eltomek Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 19 godzin temu, wizi napisał: Ciekawe ilu klientów wróci do używania StarSan a ilu pozostanie przy zamiennikach. Tak czy inaczej informacja dobra. Może wraz z powrotem na rynek europejski wzrośnie konkurencja i spadną ceny Ja zdecydowanie pozostanę przy zestawie StarSan + PBW, niezwykle cenię sobie niską cenę i skuteczność StarSanu i bezpieczeństwo używania PBW (zasada niekaustyczna) nawet za dość wysoką jego cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 CCC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixel Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Mam pytanie - czy ktoś próbował przewieźć Star San z USA? Były z tym jakieś problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korek Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) W UK dostępny jest jeszcze taki produkt: https://www.themaltmiller.co.uk/product/stellarsan-sanitiser-500ml-no-rinse-sanitiser/ W składzie ma 50% kwasu fosforowego czyli tak jak StarSan. Podobno jest to odpowiednik StarSan'a na Australijski rynek Made in China. Cena też przystępna. Edytowane 29 Października 2020 przez korek autokorekta telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 4 godziny temu, korek napisał: W UK dostępny jest jeszcze taki produkt: https://www.themaltmiller.co.uk/product/stellarsan-sanitiser-500ml-no-rinse-sanitiser/ W składzie ma 50% kwasu fosforowego czyli tak jak StarSan. Podobno jest to odpowiednik StarSan'a na Australijski rynek Made in China. Cena też przystępna. Ale po co jak znów dostępny jest StarSan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korek Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 jest w Polsce? Nie wiedziałem.. W UK jest tylko w jednym sklepie ale i to nie mam pewności, czy jest dostępny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 2 godziny temu, korek napisał: jest w Polsce? Nie wiedziałem.. W UK jest tylko w jednym sklepie ale i to nie mam pewności, czy jest dostępny.. https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/wyszukiwarka/611972 https://marxam.pl/dezynfekcja-starsan-hb-srodek-dezynfekcyjny-118-ml,c285,p935,pl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korek Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 W dniu 29.10.2020 o 19:57, Juniorek napisał: https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/wyszukiwarka/611972 https://marxam.pl/dezynfekcja-starsan-hb-srodek-dezynfekcyjny-118-ml,c285,p935,pl.html zazdraszczam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 W dniu 29.10.2020 o 18:10, korek napisał: jest w Polsce? Nie wiedziałem.. W UK jest tylko w jednym sklepie ale i to nie mam pewności, czy jest dostępny.. Tak jak kolega CI napisał - jest jest oczywiście. Jak nie było zamówiłem SaniPro Rinse tyle że 1 litr. Tak samo dobre moim zdaniem - wydajne również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korek Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 A słuchajcie, taka sytuacja: kupiłem Chemsan. Do butelki 0.75 L odmierzyłem strzykawką 1.5 ml, proporcjonalnie. Zmierzyłem ph: według papierka około 5ciu stopni. Finalnie wlałem 3.5 ml produktu na 0.75 L wody i dopiero osiągnąłem pH 3, czyli takie jak być powinno, żeby roztwór był skuteczny. Zdezynfekowałem tym wiadro i wlałem do niego ok 18 L brzeczki bez płukania (..no i w ogóle się roztwór nie pełnił do tego). Myślicie, że będę żył po wypiciu tego piwa?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 To zależy, jak dużo wypijesz na raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi