Marcin Skwira Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Koledzy mam problem chciałem importować plik słody strzegom biorę importuj i wogule mi pliku nie pokazuje. Wersja 2.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overstack Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 W dniu 24.07.2019 o 23:29, Marcin Skwira napisał: Koledzy mam problem chciałem importować plik słody strzegom biorę importuj i wogule mi pliku nie pokazuje. Wersja 2.3 Zapewne musisz rozpakować archiwum zip i wskazać w programie bezpośrednio plik xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Orientuje się ktoś może czy między wersją 2.0.2 a 2.3.0 zaszły jakieś zmiany w kalkulacjach IBU? Na starym komputerze używałem cały czas tej starej wersji, teraz zainstalowałem nową i mam trochę rozjazdy, a wolałbym mieć po staremu, bo miałem to już wyczute w przełożeniu na rzeczywistą goryczkę. Jest to o tyle dziwne, że przejrzałem cały changelog między tymi wersjami i żadnych zmian w tym kierunku nie widzę. I tu i tu używam tej samej formuły (Tinseth). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar kociołek Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 mam pytanie czy jest może dostępna nowsza wersja brewtarget obecnie posiadam wersję 2.3.0. jeżeli jest to bardzo proszę o link dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Jest dostępna wersja 2.4 ale do ściągnięcia z githuba i samodzielnej kompilacji, wiec wymaga trochę wiedzy programistycznej.Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar kociołek Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 a może ktoś gdzieś jakiś filmik wrzucił z tą programistyczna kompilacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Filmiku nie mam, ale na https://github.com/Brewtarget/brewtarget jest instrukcja, chociaż napisana bardziej pod Debiana/Ubuntu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar kociołek Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrowarPAPI Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Cześć, ma ktoś patent na drukowanie receptur bezpośrednio z programu? Używam wersji 2.3 i drukowanie nie działa. Jedynie export do HTML a później konwertuje sobie do pdfa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 U mnie jest opcja drukowania i nawet działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrowarPAPI Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Widzę że masz wersję 2.3.1 i na Linux. Może tu jest u mnie problem. Pracuję na Win 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Na Win7 rzeczywiście coś jest nie tak, po wybraniu opcji drukuj nie pokazuje się okno dialogowe drukarki. Nic się nie dzieje w zasadzie. Wygląda na bug w tej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Czy ktoś spotkał się z bazą słodów Simpsons Malt do Brewtargeta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) 3 godziny temu, punix napisał: Czy ktoś spotkał się z bazą słodów Simpsons Malt do Brewtargeta? Mam u siebie takie słody Simpsons, ale nie wiem skąd. Na pewno sam ich nie wpisywałem. Może były już w programie? edit: nad Coffe malt jest jeszcze 5 słodów zasłoniętych z Simpsons Edytowane 26 Września 2020 przez darinho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 41 minut temu, darinho napisał: Mam u siebie takie słody Simpsons, ale nie wiem skąd. Na pewno sam ich nie wpisywałem. Może były już w programie? edit: nad Coffe malt jest jeszcze 5 słodów zasłoniętych z Simpsons O, ciekawe, u mnie ich nie ma (i raczej nie było). Szukałem po internecie pełnej bazy, ale niestety bez rezultatu. Cóż, najwyżej pozostanie ręczne wklepanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) 27 minut temu, punix napisał: O, ciekawe, u mnie ich nie ma (i raczej nie było). Szukałem po internecie pełnej bazy, ale niestety bez rezultatu. Cóż, najwyżej pozostanie ręczne wklepanie. Masz najnowszą wersję? Ja właśnie zainstalowałem Brewtarget i mam te słody standardowo w aplikacji, jak u kolegi darinho. Edytowane 26 Września 2020 przez skazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 39 minut temu, skazi napisał: Masz najnowszą wersję? Ja właśnie zainstalowałem Brewtarget i mam te słody standardowo w aplikacji, jak u kolegi darinho. 2.3.0, czyli chyba najnowsza dostępna pod windowsa. Choć instalowałem dawno temu, może pomimo tej samej wersji coś dodali do zawartości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 U mnie też są, wyeksportowałem do XMLa, spróbuj zaimportować. slody_simpsons.xml punix 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Godzinę temu, mkrawc napisał: U mnie też są, wyeksportowałem do XMLa, spróbuj zaimportować. slody_simpsons.xml 9 kB · 0 pobrań "Import zawierał nieprawidłowy plik beerXML" Dzięki tak czy siak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 26 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Godzinę temu, punix napisał: "Import zawierał nieprawidłowy plik beerXML" Dzięki tak czy siak. Możliwe że to dlatego że ja mam wersje 2.4 kompilowaną z githuba. Może któryś z kolegów wyeksportuje ze starszej wersji? Znalazłem jeszcze jakiś plik ze słodami który kiedyś do siebie importowałem i wygląda że tam są Simpsons, spróbuj. slody.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ads Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Układam sobie recepturę daję słody i drożdże, pokazuje mi ekstrakt. Ale przecież jeszcze nie podałem ile wody wleje na zacieranie i wysładzanie. Zmiana w litrażu przed gotowaniem i wielkość warki nie wpływa w ogóle na Blg. Też tak macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 15 minut temu, ads napisał: Układam sobie recepturę daję słody i drożdże, pokazuje mi ekstrakt. Ale przecież jeszcze nie podałem ile wody wleje na zacieranie i wysładzanie. Zmiana w litrażu przed gotowaniem i wielkość warki nie wpływa w ogóle na Blg. Też tak macie? Przyznam, że schematu zacierania nigdy nie uzupełniałem, "docelowa ilość brzeczki przed gotowaniem" zmienia tylko "gęstość przed gotowaniem". Liczy się "docelowa wielkość warki", przy czym kojarzę, że jeśli jest mocno zbliżona do ilości przed gotowaniem, to czasem trochę wariował (chyba poniżej 2l różnicy przy 20l warce zaczynały się problemy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ads Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) 21 minut temu, punix napisał: Przyznam, że schematu zacierania nigdy nie uzupełniałem, "docelowa ilość brzeczki przed gotowaniem" zmienia tylko "gęstość przed gotowaniem". Liczy się "docelowa wielkość warki", przy czym kojarzę, że jeśli jest mocno zbliżona do ilości przed gotowaniem, to czasem trochę wariował (chyba poniżej 2l różnicy przy 20l warce zaczynały się problemy). Ostatnio przelałem trochę wysładzanie i doszło mi 2L. Wpisałem na szybko, zmierzyłem Blg i myślałem, że dowiem się czego mogę się spodziewać bo mogłem przedłużyć gotowanie o powiedzmy 30min ale niestety brak reakcji ze strony Brewtarget. Mocno się zawiodłem. Ja staram się zawsze wpisywać schemat zacierania bo wiem ile wody muszę przelać przez młóto na wysładzaniu. Edit. Co jest jeszcze śmieszne. Mam dwa urządzenia wbite. Cały kocioł 30L i pół na mniejsze warki 15L. Zmieniam sprzęty i Blg się zmienia ale wielkość rzeczywista "wyliczona" warki zostaje taka sama ? Edytowane 5 Października 2020 przez ads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Zmieniając docelową ilość brzeczki przed gotowaniem, musisz dostosować też docelową wielkość warki. Po czym klikasz pomocnik zacierania, wpisujesz gęstość zacieru i klikasz ok. Zmieniając docelową ilość brzeczki przed gotowaniem i wydłużając czas zaciernia musisz ustawić docelową wielkość warki i kliknąć pomocnik zacierania .... Wtedy wszystko ładnie przelicza. Ważna aby wyliczona wielkość warki i odętość przed gotowaniem świeciły się na zielono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych132 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Jestem po dużej awarii komputera, tak dużej że już mam nowy. Dysk ze starego działa i mam go obecnie w kieszeni usb. W Brewtargecie na starym kompie były receptury, zapiski itd. z kilkudziesięciu warek, jednym słowem wielka wiedza doświadczalna. Jak to odzyskać i przenieść na nową instalacje? Gdzie siedzą pliki w których zostało to zapisane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi