pero Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Gdzieś się chyba kiedyś natknąłem na zestawienie i porównanie drożdży WYEAST'a i WHITWLABS'a http://www.wiki.piwo...e_Labs_i_Wyeast Edytowane 25 Lipca 2013 przez pero Luqas van Dred 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Stronę wcześniej się o to pytałem http://www.piwo.org/topic/5360-gdzies-to-bylo-link/page__st__60?do=findComment&comment=184187 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 o właśnie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Stronę wcześniej się o to pytałem a mi durnemu nie wpadło do głowy tam zajrzeć Może to nie miejsce na to, ale taka mała uwaga - zanim zadałem to pytanie oczywiście pierwsze co wszedłem na wiki i nie znalazłem (w zasadzie to dalej nie wiem gdzie to jest na wiki) - co świadczy chyba o tym, że niektóre informacje są schowane dość głęboko, a korzystam z niej przecież nie od dziś. Edytowane 25 Lipca 2013 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 wszedłem na wiki i nie znalazłem (w zasadzie to dalej nie wiem gdzie to jest na wiki) Wiki->surowce piwowarskie->P->Porównanie drożdży White Labs i Wyeast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Tak, także się już dokopałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 ktoś podawał linka do filmików z eksperymentem warzenia piw lagerowych w górnym zakresie temperatur (po angielsku)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 W przeciągu miesiąca-dwóch ktoś z Wrocławia wspominał, że zakupił używkę laptopa DELL.. Znaleźć nie mogę Jeśli to czytasz Piwowarze:) to odezwij się na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Cześć. Gdzieś kiedyś widziałem arkusz do zacierania infuzyjnego obliczający ilość wrzątku do dolania aby osiągnąć odpowiednia temperaturę zacieru. Oślepłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Na bank jest w toolkicie. Ale faktycznie gdzieś był osobno. bielok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Dołączam, z forum, ale nie pamiętam od kogo. Dodatkowo na boku zrobione przeze mnie obliczanie wody do żądanej gęstości. Zacieranie infuzyjne.xls bielok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 a była gdzieś taka tabela o zastępowaniu jednego chmielu innym. Pamięta ktoś? Choć to chyba trochę nie tego, ale mam parę pomysłów i potrzebę zrobienia porządków w szufladzie z chmielami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Ja korzystam z tej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Tutaj też też parę zamienników: http://www.homebrews...om/hop-profiles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semlik Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) Siema, szukam kogoś kto GAZUJE piwo SUCHYM LODEM. Info co jak i za ile? Pozdro edit: http://allegro.pl/butla-co2-akwarium-keg-i3750448583.html ?? nada sie? ktoś pomoże? Edytowane 30 Listopada 2013 przez semlik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Poszukuje linka do dokumentu pdf z zestawieniem wszystkich suchych drożdży piwowarskich firmy Fermentis. Drożdże były tam zestawione pod względem różnych posiadanych cech, w skali low / medium / high. Przekopuje internet już jakiś czas, ale jedyne co znajduje to linki do specyfikacji poszczególnych produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Poszukuje linka do dokumentu pdf z zestawieniem wszystkich suchych drożdży piwowarskich firmy Fermentis. Drożdże były tam zestawione pod względem różnych posiadanych cech, w skali low / medium / high. Przekopuje internet już jakiś czas, ale jedyne co znajduje to linki do specyfikacji poszczególnych produktów. W Piwowarze 2012/lato jest taka tabelka. beu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Faktycznie! To by wyjaśniało, dlaczego nie mogłem tego wygoglować. Dziękuję ślicznie, dostałeś punkcika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Cieslak Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ciężka praca piwowara. super browar 1000l dziennie. Widziałem taki browar (może troche gorszy) na sprzedaż za 80 000 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 " -Wiesz, że jest dopiero siódma rano? -- Oczywiście to najlepsza pora na próbowanie piwa, rano człowiek ma jeszcze nie zmącone kubki smakowe, żadnej kawy, żadnego jedzenia .... " U mojej żony to by nie przeszło Maciek Cieslak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Panowie, to nie jest temat o dodwaniu filmików czy innych historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Cieslak Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Panowie, to nie jest temat o dodwaniu filmików czy innych historii. Proszę przenieść w takim razie. Nie wiedziałem gdzie to mogę napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eresz Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 pomóżcie znaleźć temat scooby_brew o tym, czego nie robić warząc piwo..., szukam i szukam i nie mogę znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury fermentaThor Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 czy było gdzieś porónanie drożdży wyesta z whitelabs lub innymi firmami? szukam i nie wiem, czy to gdzieś było, czy mi się przywidziało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 To ? http://www.wiki.piwo.org/Por%C3%B3wnanie_dro%C5%BCd%C5%BCy_White_Labs_i_Wyeast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się