ciezkicoswybrac Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 @wizito w takim razie pies pogrzebany, bo w zestawie nie dostałem ten nakrętki, a sklep już nie istnieje. Nie jest to jakoś wybitnie dyskwalifikująca wada, ale po czasie zaczyna irytować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 @ciezkicoswybrac Poszukaj odpowiedniej średnicy pierścienia segera, też będzie działać. ciezkicoswybrac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Dokładnie. Spokojnie za kilkanaście groszy dobierzesz coś w metalowym ciezkicoswybrac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Spoko, w najbliższym czasie pokopię trochę w garażu i może uda się coś znaleźć. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumidło Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 @ciezkicoswybrac Ciekawa historia, że Ci bez tej podkladki dali... Może jakbyś drutem owinął ten trzpień to by Ci nie wypadał? Mój model z kolei jakiś krzywo skręcony chyba jest, bo zamiast w tym kółku muszę butelki kilka cm od środka stawiać... Po kilku partiach warto tą rurę z ząbkami trochę nasmarować jak coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsmolinski Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 W dniu 18.10.2023 o 09:15, Soldi napisał(a): Cześć, Pytanie, czy są jakieś kapslownice domowe, które nie zostawiają charakterystycznego okręgu/wgniotki na kapslu? Niestety nie znalazłem opd przeglądając forum. Mam doświadczenia tylko z Eterną, ale przy ręcznych to zależy od butelki (taka koncepcja konstrukcyjna). Np. Eterna zaciska bezstresowo na butelkach z niskim kołnierzem. Z moich stron to np. Ambery, Specjal i inne z Grupy Żywiec. Wysoki kołnierz ma np. Książęce. Te też zaciśnie, ale trzeba użyć większej siły i zostawia rzeczone kółko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 10 godzin temu, Szumidło napisał(a): Mój model z kolei jakiś krzywo skręcony chyba jest, bo zamiast w tym kółku muszę butelki kilka cm od środka stawiać... Witaj w klubie. Tak samo miałem zarówno w Ornelli jak i teraz w Grifo HD. Pewnie coś im się przy projektowaniu przesunęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 13 godzin temu, Szumidło napisał(a): zamiast w tym kółku muszę butelki kilka cm od środka stawiać mam identycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldi Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 W dniu 18.10.2023 o 10:46, anteks napisał(a): Wgniotki to chyba robi cos w typie Grety, jeśli kapslownica to tylko stołowa Mam stołową Grifo w wersji podstawowej i niestety także zostawia wgniotki. Chciałby wymienić na coś co na bank będzie robiło "czysty" kapsel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Grifo HD, Pare tysięcy butelek przebiegu i kapsle czyste. Choć ciekawe, bo ze zdjęć wygląda, jakby głowica była ta sama w "zwykłej" Grifo, jak i w HD. Ale nie miałem okazji ich porównać na żywo, więc może jakaś różnica jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi