Rumcajster Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Hej. Buduje moje pierwsze stanowisko do warzenia z zacieraniem w kociołku automatycznym Klarstein 45 litrów. Mam pytanie o kwestię wysładzania brzeczki... Czy istnieje jakiś inny sposób niż przelewanie zewnętrzną, gorącą wodą ziarna? Mam niewiele miejsca i dodatkowe stanowisko na kuchenkę z dużym (20 litrów) garnkiem na wodę, którą muszę osobno podgrzać trochę komplikuje mi cały proces. Kociołek jest wyposażony w pompę do pionowej cyrkulacji. Nie da się jakoś wykorzystać samego kociołka do procesu wysładzania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 38 minut temu, Rumcajster napisał(a): garnkiem na wodę, którą muszę osobno podgrzać Jak chcesz się trzymać sztuki, to trzeba jakoś grzać. Jak możesz trochę odpuścić, to niekoniecznie. Ja np. wysładzam ciepłą wodą z kranu. Czasem załączam program dezynfekcji termicznej, żeby była cieplejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się