Rumcajster Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Hej. Buduje moje pierwsze stanowisko do warzenia z zacieraniem w kociołku automatycznym Klarstein 45 litrów. Mam pytanie o kwestię wysładzania brzeczki... Czy istnieje jakiś inny sposób niż przelewanie zewnętrzną, gorącą wodą ziarna? Mam niewiele miejsca i dodatkowe stanowisko na kuchenkę z dużym (20 litrów) garnkiem na wodę, którą muszę osobno podgrzać trochę komplikuje mi cały proces. Kociołek jest wyposażony w pompę do pionowej cyrkulacji. Nie da się jakoś wykorzystać samego kociołka do procesu wysładzania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 38 minut temu, Rumcajster napisał(a): garnkiem na wodę, którą muszę osobno podgrzać Jak chcesz się trzymać sztuki, to trzeba jakoś grzać. Jak możesz trochę odpuścić, to niekoniecznie. Ja np. wysładzam ciepłą wodą z kranu. Czasem załączam program dezynfekcji termicznej, żeby była cieplejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi