ciezkicoswybrac Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu @g_berger Mógłbyś zacierać na 2 razy i odparować, ale roboty i gazu zużyłbyś nieproporcjonalnie do efektu. Najlepiej większy gar, albo wspomóc się ekstraktem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu No i pierwsza wpadka: za mały garnek!!!! Gdzie ja miałem oczy jak liczyłem zasyp????? Gar 15l a wody prawie 13. A gdzie miejsce na zasyp? Musiałem skalować przed zacieraniem. Masakra xD Musze kupić większy gar chociaż zwykle ważę 10-11l. Takiej ilości mocarza nie uwarzysz takim garnuszku ale prawdę mówiąc to mój first time z takim piwemMożesz zacierać mocne piwo w fermentorze. Tylko grałkę potrzebujesz i nią szybko ruszasz aby nie spalić słodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g_berger Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Hehe Polak potrafi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi