anteks Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca (edytowane) Ty wygląda jak byś coś w tym wiadrze przechowywał i uszkodziło ścianki Edytowane 23 Czerwca przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca W dniu 21.06.2025 o 16:33, Zoltrix napisał(a): Załączam zdjęcie – będę wdzięczny za opinie bardziej doświadczonych piwowarów. Też wg mnie pochodzenie mechaniczne, a wchodząc w inżynierię polimerów to: https://en.wikipedia.org/wiki/Crazing Piwo raczej ok, nie ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draker Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu To są osady białkowe czy jakaś infekcja się wdała? Pszeniczne na drożdżach W-68, które używam pierwszy raz. Piwo od 8 tygodni w fermentorze, bo Ispindel cały czas pokazywał, że coś tam delikatnie dojada, dziwna sprawa. Obecnie 3 BLG, w smaku i aromacie przypomina po prostu niezbyt świeże pszeniczne (brakuje siarki 😅). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Ta kra wygląda niestety podejrzanie na infekcję, choć ciężko na 100% z tego zdjęcia powiedzieć. Może to wyjaśniać powolne dalsze dojadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się