Skocz do zawartości

INFEKCJE


cyjarz

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.06.2025 o 16:33, Zoltrix napisał(a):

Załączam zdjęcie – będę wdzięczny za opinie bardziej doświadczonych piwowarów.

Też wg mnie pochodzenie mechaniczne, a wchodząc w inżynierię polimerów to:

https://en.wikipedia.org/wiki/Crazing :)

 

Piwo raczej ok, nie ruszać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

To są osady białkowe czy jakaś infekcja się wdała?

 

Pszeniczne na drożdżach W-68, które używam pierwszy raz. Piwo od 8 tygodni w fermentorze, bo Ispindel cały czas pokazywał, że coś tam delikatnie dojada, dziwna sprawa.  Obecnie 3 BLG, w smaku i aromacie przypomina po prostu niezbyt świeże pszeniczne (brakuje siarki 😅). 

IMG_2020.jpeg

IMG_2022.jpeg

IMG_2023.jpeg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.