elroy Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 dostaję dużo komunikatów o angler exploit kit website 6 z piwo org http://zapodaj.net/ea46712c6830b.jpg.html otwarcie tego http://www.piwo.org/topic/5890-teoria-i-praktyka-z-liczeniem-gestosci-brzeczki/page-2 lub tego http://www.piwo.org/topic/14952-fermentum-mobile-pierwsze-polskie-plynne-drozdze-piwowarskie/ wątku to gwarantowany komunikat o blokadzie A jaki program Ci blokuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Mam pytanie: masz blokowane reklamy czy Ci się wyświetlają? Czy to jest za każdym razem jak wchodzisz na tą stronę? W 1 miejscu wyczytałem, że to może być spowodowane tym, że wyświetlane reklamy na forum mogą zawierać coś, co powoduje te alerty. Czy to prawda ... nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xcynix Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Blokuje to Norton Teraz siedzę na innym kompie i Bitdefender nic nie widzi Czy w pracy instalowałem jakiegoś Adblocka to szczerze mówiąc nie pamiętam ale mogę to sprawdzić .... najwcześniej we wtorek I tak to jest za każdym razem jak otwieram tamte dwa adresy, na inne blokowane dotychczas nie trafiłem Na tym kompie sprawdziłem na szybko firefoxa z adblockiem i bitdefender dalej niczego podejrzanego nie widzi Pewnie tak jest że to jakaś specyficzna konfiguracja musi się trafić ale chyba lepiej sprawdzać niż nie sprawdzać Edytowane 24 Marca 2016 przez xcynix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Najwyraźniej to jakiś false positive. Coś mu podeszło do wzorca, więc Norton krzyczy. Sprawdziłem profilaktycznie źródła z podanych linków i nie ma żadnego "lewego" kodu. Ale oczywiście zawsze piszcie, jak coś takiego się wydarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Norton bardzo często reaguje dość nietypowo tam, gdzie nic nie ma Kiedyś znajomemu blokował jeden prosty program do obsługi aut, na który reagował tylko Norton - po chyba 2 latach nagle przestał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Nie wiem czy to dobre miejsce, ale mam taka prośbę,aby znowu spowodować brak konieczności czytania tych bzdurnych podpisów "wysłano z mojego .." co to qrna z cudzego nagminnie piszą czy chcą się pochwalić swoim telefonem? (rozumiem że to obowiązkowy wpis programu. ale kiedyś dało się to eliminować) piękna antyreklama bo wiem, że już nigdy tego nie użyję m4r1u52 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) rozumiem że to obowiązkowy wpis programu Nie jest! Ponieważ też mnie denerwowały, gdy zacząłem używać aplikacji zmieniłem ustawienia Tapatalku i usunąłem ten domyślny podpis. Tapatalk -> Ja -> Ustawienia -> Ogólne -> Edycja sygnatury -> Brak Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez zasada Jarzyn_waleczny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Ozdobna czcionka bez PL jest w cm-browser a ta właściwa w operze (nie używam) telefon dotykowy jeśli ma to znaczenie. Pytanie o co chodzi? Edytowane 3 Maja 2016 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Widać, nie masz tej danej czcionki na urządzeniu i przeglądarka dopasowała sobie inną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Zupełna pierdoła, która nikomu w życiu nie przeszkadza, ale jeśli się będzie komuś mocno nudzić to można poprawić. Opisy działów. Albo stawiamy kropkę na końcu, albo nie i tego się konsekwentnie trzymamy. Słabo to wygląda jak raz ona jest a raz nie zależnie od widzimisię piszącego. Teraz powstały 2 działy i znów jeden tak, drugi tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A to moja wina Poprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Jeżeli jest to technicznie możliwe, to proszę dodajcie wpisy SPF (https://pl.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework) w rekordach TXT dla domeny piwo.org. Wiele serwerów pocztowych (np: Google, Wp, Interia, Onet, Hotmail) wykorzystuje SPF do weryfikacji nadawcy. Poprawnie ustawione wpisy SPF znacznie zmniejszają prawdopodobieństwo wpadnięcia do spamu. Formułkę można wygenerować tutaj: http://www.spfwizard.net/. Jako kolejny krok warto zainteresować się DKIM (https://pl.wikipedia.org/wiki/DomainKeys_Identified_Mail). W razie potrzeby chętnie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Tak masz rację, dodam SPF, natomiast co do DKIM to się zgłoszę do Ciebie na priv, bo nie mam doświadczenia w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Przy próbie wejścia na czat: Ups! Coś poszło nie tak![#CSTART-5] Klucz czatu wygasł. Proszę poinformować administratora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Jako nowy użytkownik forum mam problem z pisaniem postów a dokładniej ze znakami interpunkcyjnymi "spacja" nie oddziela niektórych słów pomimo, że przed edycją wygląda wszystko dobrze do po zapisaniu edycji niektóre słowa się " sklejają" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 A jaka to przeglądarka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Mozilla, piszę również na wielu innych forach i nie ma tego problemu to jest test nowej przeglądarki opera Witam serdecznie nadszedł czas na warzenie większej ilości piwa w moim garażu (żona była "zachwycona" moim hobby w domu) Pomysł mam aby na taborecie gazowym podgrzewać wodę a elektrycznie podtrzymywać temp. (w tym czasie gazowy oczywiście wyłączę) a samo gotowanie przeprowadzać tylko na gazie, rozwiązanie ma na celu skrócenie czasu nagrzania wody oraz zmniejszenie kosztów. Moje pytanie tyczy się samej kadzi, myślałem nad kegiem 50L ale nie wiem jak to by wyglądało na moim taborecie i czy jest to opłacalne czy lepiej kupić garnek emaliowany 50L (ceny garnków gastro nierdzewnych są dla m mnie za wysokie) koniec testu nadal to nie działa, nie mam już sił - pierwszy raz spotykam się z takim kodowaniem znaków aby spacje usuwało Edytowane 29 Września 2016 przez pneuropathic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pneuropathic Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Ok udało się, po przejściu na chrome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Reklama reklamą, ale ta trochę za dużo zasłania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Ok dzięki, poprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz.b Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Na win phone z windows10 nie mogę wejść w tematy, które mają polskie lub nietypowe znaki w adresie. Jak to mogę obejść? Edytowane 21 Listopada 2016 przez erdin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundex Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Hej, Pomyliłem się w tytule posta 2017-01-22 Akademia Drożdżowa Fermentum Molibe we Wrocławiu. Zamiast "Fermentum Mobile" wpisałem "Fermentum Molibe". Da się to poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Edytujesz post, i tam"użyj pełnego edytora", i możesz zmienić wtedy tytuł Edytowane 21 Stycznia 2017 przez bart3q Thorgall i elroy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Edytujesz post, i tam"użyj pełnego edytora", i możesz zmienić wtedy tytuł O dzięki,szukałem właśnie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi