Skocz do zawartości

Dla poczatkujacych - czuję się całkowicie zagubiony


gawo74

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Pawelw3 napisał(a):

 

W jaki sposób dodawałeś ten cukier? Miarką do każdej butelki, czy zrobiłeś syrop i wymieszałeś w całości, ew. lałeś do butelek. Raczej dodanie drożdży do butelek Ci za bardzo nie pomoże, bo jeżeli dodałeś odpowiednią ilość cukru to po miesiącu powinno przefermentować. 

po kolei do kazdej butelki 5ml syropu (calosc miala 200ml i 128 g glukozy)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@gagadeek Hm, no to zdecydowanie masz równomiernie rozprowadzony cukier. Niestety nie wiem jak Ci pomóc, jednak jak dodasz drożdży do każdej butli, to przy otwarciu rozgazujesz każdą butelkę i ciężko będzie stwierdzić ile glukozy dodać, żeby "dogazować". Nie mówiąc nawet o infekcjach czy granatach. A jak bardzo "nienagazowane" jest to Twoje piwo, aż tak źle że nie da się pić? Masz na dnie butelek osad drożdżowy? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.