Stasiek Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Mam do oddania gęstwę Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen - przed chwilą zebrana po pszenicznym 12blg. Warszawa Wawer lub wieczorami okolice Konwiktorskiej przy Stadionie Polonii. Widzę że prawie równo rok temu też warzyłem pszeniczne na tych samych drożdżach... W dniu 13.05.2021 o 15:27, Stasiek napisał: Do oddania gęstwa Wyeast3068 Weihenstephan Weizen - zebrana wczoraj, po pszenicy 13blg. Warszawa. Nie ukrywam: to moje ulubione drożdże do piw pszenicznych (hefeweizen, weizenbock) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal131 Opublikowano 30 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Ja zaś przyjmę gęstwę na moją 2gą Warkę ogólnie Piotrków Tryb, Łódź, Tomaszów Maz. Okolice. JAK ktoś zechce się podzielić do tych drożdży będę dobierał recepturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu555 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 W dniu 9.05.2022 o 22:29, Stasiek napisał: Mam do oddania gęstwę Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen - przed chwilą zebrana po pszenicznym 12blg. Warszawa Wawer lub wieczorami okolice Konwiktorskiej przy Stadionie Polonii. Widzę że prawie równo rok temu też warzyłem pszeniczne na tych samych drożdżach... Nie ukrywam: to moje ulubione drożdże do piw pszenicznych (hefeweizen, weizenbock) masz jeszcze tą gęstwę? Chętnie wypróbuję, odbiorę w stolicy. Miałeś okazję porównać ze sławetnymi fm41? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 17 godzin temu, lechu555 napisał: masz jeszcze tą gęstwę? Chętnie wypróbuję, odbiorę w stolicy. Mam. Tylko gęstwa ma już przeszło miesiąc więc bierzesz na swoją odpowiedzialność. 17 godzin temu, lechu555 napisał: Miałeś okazję porównać ze sławetnymi fm41? Hmm... to chyba w drugą stronę. Moim zdaniem 3068 to są najlepsze drożdże do hefeweizenów i ew. można je porównać z innymi. I tak: robiłem parę lat temu takie porównanie: FM41 są ok, ale piwo na 3068 IMO lepiej wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu555 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 12.06.2022 o 15:34, Stasiek napisał: Mam. Tylko gęstwa ma już przeszło miesiąc więc bierzesz na swoją odpowiedzialność. Hmm... to chyba w drugą stronę. Moim zdaniem 3068 to są najlepsze drożdże do hefeweizenów i ew. można je porównać z innymi. I tak: robiłem parę lat temu takie porównanie: FM41 są ok, ale piwo na 3068 IMO lepiej wyszło. chętnie zatem wezmę, to, że ma miesiąc to nie problem. Używałem już półrocznych i wszystko było ok. Resztę napiszę na priv EDIT: wziąłem, ale to zapierdziela z fermentacją. Po dwóch dniach już po zawodach. BLG 3 z 11stu początkowych. Oczywiście poczekam jeszcze z tydzień zanim zabutelkuję, ale szybkość jest imponująca. Edytowane 21 Czerwca 2022 przez lechu555 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Mniej więcej za tydzień (ok 17/07) będę zbierał gęstwę Danstar Nottingham po dwóch lekkich ale. Gdyby ktoś reflektował proszę o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wo_Man Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Cześć, Przyjmę/odkupię gęstwę na Dry Stouta. Potrzebuję na jutro. Katowice i okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Do oddanie gęstwa White Labs WLP066 London Fog Ale, po dwóch lekkich APA. Zlewam dziś, pakuję do słoika, ale ja nie będę już ich wykorzystywał, przetrzymam max 2 tygodnie od dziś w lodówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolt Opublikowano 19 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Bielsko biała-ktoś coś? Jakieś gęstwy posiada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwinho Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) post usunięty Edytowane 27 Lipca 2022 przez Pingwinho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 W dniu 19.07.2022 o 19:28, Bolt napisał: Bielsko biała-ktoś coś? Jakieś gęstwy posiada? Najprawdopodobniej będę przejeżdżał przez BB we wtorek przed południem, mam te, o których pisałem w dwóch postach powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MienkiN Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Poratuje ktoś drożdżami do west coasta? Okolice Katowic/Rybnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 Najprawdopodobniej będę przejeżdżał przez BB we wtorek przed południem, mam te, o których pisałem w dwóch postach powyżejPrzez Tychy jedziesz?Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Poratuje ktoś drożdżami do west coasta? Okolice Katowic/Rybnika Mam kveiki hot heady, TychyWysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symonides Opublikowano 29 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 (edytowane) Przyjmę gęstwę do Belgijskiego Wita. Może być FM20 albo pochodne. Katowice, Mysłowice i okolice, jestem mobilny także podjadę, gdzie trzeba. ? Edytowane 29 Lipca 2022 przez Symonides Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Poznań i ew. okolice: oddam fiolkę FM28 Habit Opata z terminem do 1.08 z promocji Ale Piwo (czyli dobrze traktowane przez sklep). Odbiór osobisty poznańska Wilda lub okolice placu Cyryla. FM26 z tej samej promocji ruszyły na starterze bez problemu. Na zachętę fotos: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Szukam gęstwy WLP 644 z Warszawy, Piaseczna, tych okolic. Zrewanżuje się oczywiście piwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Szukam gęsty do dolnej fermentacji w Gdyni lub okolicach - bez znaczenia jakie drożdże. Może być teraz lub do max 2 tygodni. Na oddanie za ca 2 tygodnie będę miał gęstwę z 1010 Wyeast American Wheat. Mam w piwnicy za niskie temperatury, kolejnej brzeczki już nie dadzą radę przerobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_g Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Witam serdecznie, Może ktoś będzie miał gęstwę do pilsa/lagera do odstąpienia? Potrzebuje za około 4-5 tygodni, oczywiście jak będzie wcześniej to nie przeszkadza - przechowam w lodówce Lokalizacja: Warszawa, ewentualnie Łódź (bo będę tam w odwiedzinach za 3 tygodnie). Pozdrawiam, Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu555 Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Warszawa: chętnie przyjmę gęstwiny, jakiejś "neutralnej", szykuje się duża warka 30l american weizen i 30l AIPA , więc wszystko co da się przykryć amerykańskimi chmielami chętnie wezmę. Jakoś się odwdzięczę, dogadamy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YQz Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Potrzebuje gęstwy górnej fermentacji. Lokalizacja: Choszczno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Oddam gęstwę US-05. 1 pokolenie około 0,5 l. Kraków. Zebrana przed chwilą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symonides Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Posiadam FM28 Habbit Opata. Pierwsze pokolenie. Zbierana wczoraj z 19 brix Tripla. Zamienię na jakąś gęstwę do Wita albo Saison. Pojemność ok 80-100 ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligeiro Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Cześć, ktoś z Szanownego grona posiada jakikolwiek szczep dzikusów, potrzebuję do zaszczepienia niewielką 10 litrową warkę, tak na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zapodaj choć województwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligeiro Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Sorry, śląskie, Bielsko-Biała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi